Karl Kevad: Pärnu muusika vajab oma templit

, suvereporter
Copy
Pärnu Postimehe suvereporter Karl Kevad muretseb, et kodulinnas puudub alternatiivmuusika esitamise koht.
Pärnu Postimehe suvereporter Karl Kevad muretseb, et kodulinnas puudub alternatiivmuusika esitamise koht. Foto: Laura Rohtlaan

Raadio 2s aprillis enim mängitud Eesti alternatiivmuusika lugude tipp-20sse mahtus viis Pärnuga seotud artisti ja suvepealinnas on alanud paljude edukate muusikute karjäär. 2020. aasta tervitab skeenel osalejaid aga kummaliselt: kodulinnas puudub alternatiivmuusika esitamise koht.

Neli aastat tegutsenud kultuuriklubi ­Tempel täitis seda ülesannet hästi, kuid pärast sulgemist on ainsad sobiva suurusega kohad ööklubid, kus pigem esinevad popansamblid ja DJd. Baarid on jälle liiga väikesed (puudub saal ja korralik heliaparatuur) ja kontserdi­maja liialt suur. Rääkimata sellest, et alternatiivmuusika kui subkultuuri puhul käib kontserdiga tihti käsikäes pidutsemine ja raske on ette kujutada kontserdimaja istmeridade vahel headbang’ivat metallisti või pillirookõrrega ­kokteili nautivat indie-fänni.

Paar aastat tagasi toimus alatasa kontserte Endla Teatrikohvikuski. Peale džässmuusikute korraldasid seal kontserte rokibändid. Põhjuseks peamiselt see, et muud varianti polnud. Ideaalne paik alternatiivmuusikale on koht, kus selle subkultuuri inimesed tunnevad end vabalt. Teatrikohviku ­kohati konservatiivne õhkkond ei paku seda vabadust, mida skeene fännid ja viljelejad ­vajavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles