Linn maksab haigla tervishoiutöötajatele õppelaenutoetust

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Mailiis Ollino

Vähemalt aasta Pärnu haiglas töötanud tervishoiutöötajad, kes on saanud diplomi pärast 2000. aastat, võivad 1. augustini taotleda linnavalitsuselt õppelaenu tagasimaksmise toetust.

Pärnu linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare teatel sõltub toetuse suurus taotlejate arvust ja taotleja õppelaenu põhiosa suurusest. Varasematel aastatel on need jäänud 144 ja 519 euro vahele. Toetust makstakse 2005. aastast.

Toetuse eesmärk on soodustada noorte kvalifitseeritud spetsialistide tulekut sihtasutusse Pärnu Haigla, tagamaks linnaelanikele kvaliteetse eriarstiabi kättesaadavus.

Tervishoiutöötaja elukoht peab rahvastikuregistri andmetel asuma Pärnus või selle osavaldades. Ta peab olema saanud meditsiinidiplomi 2000. aastal või hiljem ja töötanud Pärnu haiglas täistööajaga vähemalt 12 kuud. Taotleja on saanud õppelaenu ja pärast täiskoormusega õppe lõpetamist asunud tööle Pärnu haiglas.

Toetust makstakse õppelaenulepingu järgi iga töötatud aasta kohta viie aasta jooksul. Toetusega katmata laenuosa ja intressid tasub tervishoiutöötaja ise. Õppelaenu tagasimakse tähtaja kulgemise peatumisel ei maksta õppelaenutoetust.

Toetuse taotlemise alus on avaldus, mille tervishoiutöötaja esitab linnavalitsusele iga aasta 1. augustiks koos õppelaenulepingu ja maksegraafiku koopiaga ning tõendiga siinses haiglas töötamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles