Sirje Niitra: Suvepealinna pöörane liiklus (2)

Sirje Niitra
Copy
Üks häda on Sirje Niitra arvates suvepealinnas igavene: nimelt ei hooli paljud, kes siia suvepuhkust veetma tulnud, vahel kohalikest sugugi, sest neil on meri nii sõna otseses kui kaudses mõttes põlvini.
Üks häda on Sirje Niitra arvates suvepealinnas igavene: nimelt ei hooli paljud, kes siia suvepuhkust veetma tulnud, vahel kohalikest sugugi, sest neil on meri nii sõna otseses kui kaudses mõttes põlvini. Foto: Urmas Luik

Kui Pärnusse kolides soovisin tuttavalt sõiduõpetajalt kinnitust selle kohta, et kodulinnas saan hakata taas rohkem roolis istuma, sest siin on hea turvaline autoga sõita, vangutas ta pead ja arvas, et eksin. Ja nüüd olen paari siin elatud aastaga selles veenduda jõudnud.

Esiteks on paljudel Pärnu üsna ­tiheda liiklusega tänavatel puudu ­kõnniteed. Kuna oma särk ikka ihule kõige lähemal, toon näiteks Suur-Jõe tänava, mille liikluskoormus ja sellega kaasnev müra aina kasvavad.

Eriti hull on see tööpäevadel, sest seda mööda kulgeb kogu Papiniidu tööstus- ja kaubanduspiirkonda suunduv katkematu suurte ja väikeste ­autode voog. Vanemad elanikud teavad rääkida, et asi läks hulluks siis, kui Riia maanteed remonditi, sest paljud juhid avastasid, et mööda Suur-Jõed, kus puuduvad valgusfoorid, saab palju kiiremini edasi.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles