Linnavalitsus ei andnud Mürafestivali korraldamiseks luba

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Linnavalitsus ei luba Mürafestivali auto24ringile.
Linnavalitsus ei luba Mürafestivali auto24ringile. Foto: Lilli Tölp

Pärnu linnavalitsuse avalike ürituste komisjon ei andnud Audru ringrajal Mürafestivali korraldamiseks avaliku ürituse luba. Küll aga lubati ringrajal Porsche festivali korraldada, siis katsetatakse ka müratõkete tõhusust.

Pühapäeval esitas mittetulundusühingut Mannerg esindav Andres Hall linnavalitsusele taotluse korraldada 23. augustil 9–20 Audru ringrajal Mürafestival. “Mürafestival on ringrajal toimuv autode ja mootorrataste kogunemise ja rajal sõitmise üritus, mis toimub tingimustes, kus ei võeta arvesse ringraja operaatori kehtestatud mürapiiranguid ega regulatsioone. Tegemist on “demonstratsioonesinemisega”, millega tahetakse näitlikustada, millist mõju avaldavad ringraja igapäevasel tegutsemisel rakendatavad sõidukite tekitatava müra maksimumtaseme ja kellaajalised piirangud ringrajalt levivale mürale,” kirjutatakse taotluses.

Taotluses seisab, et erinevalt ringraja argitegevusest, mille puhul kehtivad sõidukite mürataseme maksimumpiirangud, soovitakse sellel üritusel osalevatele masinatele kehtestada miinimumpiirangud. “See tähendab, et rajale ei lubata sõidukeid, mis ei tekita piisavalt müra. Soovitatav on kõikidel sõidukitel eemaldada müra summutavad tehnilised lahendused. Päeva jooksul mõõdetakse sõidukite mürataset ja autasustatakse suurimat müra tekitavate sõidukitega sõitjaid,” selgitas Hall.

Päev oli kavas lõpetada 15 minutit kestva ilutulestiku ja akustiliste eriefektide show’ga.

Linnavalituse avalike ürituste komisjon otsustas sellise ürituse tarbeks siiski luba mitte anda. “Ühegi ürituse eesmärk ei tohi olla teiste inimeste tahtlik häirimine,” põhjendas komisjoni sekretär Katrin Kukk.

Kuid avalike ürituste komisjon lubas mittetulundusühingul Mannerg korraldada Audru ringrajal 24. juulil 10–18 ja 25. juulil 10–18 Porsche festivali. Komisjoni loal võib sellel üritusel olla müratase tavapärasest normist (55 detsibelli) kümne detsibelli võrra kõrgem, sest seda on vaja müratõkete tõhususe kontrollimiseks. Audru ringraja müratase tehakse 20.–27. juulini kindlaks kahes paikses mõõtepunktis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles