Pildid ⟩ Lemme rand on rännusellide meelispaik

Copy

Kabli ja Lemme rand tõmbavad suviti nii kohalikke kui ka turiste. Linnakauge liivariba meelitab just neid, kes suvepealinna melu ei armasta ja soovivad looduskaunis kohas jalad taeva poole visata. Küll leiab männipuude ja liivaluidete vahelt rohkem matkalisi kui neid, kes lihtsalt päikest püüavad.

Milline meeleolu valitseb Lemme rannas?

Päike sirab kõrgel taevas, tuulgi on üsna leebe. Puude vahelt paistavad telgi- ja karavanikatused. Lõkkeasemed tossavad, grillid särisevad, pesunööril kuivavad Miki-Hiire rätikud. Kaks väikest soome poissi ajavad taga palli, pisike plika teeb liivalossi ja julge mees on otsustanud vee sügavustki katsetada.

Perekond Kallas on nüüdsama tellinud pannkoogid. Pool tunnikest on rannas viibitud, kuid juba nähtub nende rõõmsatest nägudest, et Lemme randa tulek osutus õigeks valikuks. Suur karvane koer Berlagi on õnnelik, et merevette pääses ja puude vilus laiselda saab. “Ta on suur seikleja. Harjunud küll Soomaa rabaradadel käima, aga meri meeldib talle väga,” selgitab perenaine. “Jõi ühe pika janu – pudelivesi ei sobinud, merevesi ikka mõnusam,” lisab peremees. Perekond käib üsna tihti neljajalgse semuga rändamas, eriti palju sai vanderdatud koroonaviiruse kõrgajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles