Nädalavahetuse ilm on jahe ja vesine

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Laupäeval tuleb pilves selgimistega ilm: sajab vihma ja kohati võib olla äikest.
Laupäeval tuleb pilves selgimistega ilm: sajab vihma ja kohati võib olla äikest. Foto: Dmitri Kotjuh

Riigi ilmateenistuse ennustuse kohaselt jagub nädalavahetusel õhusooja napilt ja vihmahoogude oht püsib pühapäeva ööni.

Reede päeval tuleb pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, võib olla äikest, pärastlõunal läheneb edelast sajuala ja levib kirde suunas. Puhub edela- ja lõunatuul 5–11, rannikul puhanguti kuni 16 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on 14–19 kraadi.

Pärnu rannas oli täna keskpäeval õhtutemperatuur 18 ja veesooja 19 kraadi, rannas lehvib kollane lipp.

Laupäeva öösel on oodata pilves selgimistega ilma. Sajab vihma, kohati võib tulla äikest ja sadu on tugev. Puhub lõuna- ja edelatuul 5–10, Liivi lahe piirkonnas puhanguti 15–18 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on 10–15 kraadi.

Homme päeval lubatakse taas pilves selgimistega ilma. Mitmel pool sajab hoovihma, kohati on äikest, pärastlõunal liigub sajuala edelast kirdesse ning Lääne-Eestis sajuvõimalus väheneb ja õhtuks ilm selgineb. Tuul pöördub lõunast järk-järgult läänekaarde, puhudes 3–9 meetrit sekundis. Õhutemperatuur püsib 15 ja 20 kraadi vahel.

Pühapäeva ööks prognoositakse selget või vähese pilvisusega ilma. Vaid öö hakul on Ida-Eestis pilvisem ja mitmel pool sajab vihma. Puhub läänekaare tuul 2–8 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on 7–12, rannikul kohati kuni 15kraadi.

Päeval on vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1–7 meetrit sekundis ja õhusooja on loota 18–23 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles