Kolm korda kasvanud teetööde maht stoppab tipptunnil liikluse

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Teeremont Pärnus Ehitajate tee ja Raba tänava ristmikul.
Teeremont Pärnus Ehitajate tee ja Raba tänava ristmikul. Foto: Kristo Niglas

Nagu eile tekkis tänagi Pärnu kesklinnas ja Papiniidu sillal ummikuid. Põhjus: mitmel pool linnas jätkub teeremont.

Tavapärasemast pikemalt tuleb seista südalinnas neil, kes soovivad ületada Kesklinna silda. Üks liikluse takerdumise põhjusi on Vee ja Pika tänava teekatteremont, mistõttu sõitmisel tuleb hoogu pidurdada.

Kesklinna liikluskoormust suurendavad Papiniidu silla remondi tõttu kehtestatud liikluspiirangud. Samal põhjusel on ummikud Liivi teel, Papiniidu tänaval ja Ehitajate teel.

Waze näitab tipptunnil mitmel pool Pärnus ummikuid.
Waze näitab tipptunnil mitmel pool Pärnus ummikuid. Foto: Kuvatõmmis

Tänavu on plaanitud teid pinnata Pärnu keskuslinnas umbes 18 000 ruutmeetri jagu, teekatet remontida 104 000 ruutmeetril. Osavaldades pinnatakse umbes 152 000 ruutmeetrit teid.

Kokku kulub teede korrashoiule praeguste plaanide kohaselt 2,1 miljonit eurot. Kui arvestada, et peale tehtud ja praegu käimasolevate teetööde on tänavu kavas Pärnu linnas veel ligemale miljoni euro eest tänavaid remontida, on maht võrreldes eelmiste aastatega kasvanud kolm korda.

Linnas freesitud asfalt pannakse uuesti maha teedel ja tänavatel, kus on väiksem liikluskoormus. “Freesasfaldiga kate on võrreldes kruuskattega tugevam ja tolmuvaba, seda kasutatakse väiksema liikluskoormusega teedel ja tänavatel nii Pärnu linnas kui Audru ja Paikuse osavallas,” lausus Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles