Terviseamet ja politsei kontrollisid Pärnu meelelahutusasutusi

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Ööl vastu 8. augustit toimunud kontrollkäigul külastati Pärnu 11 populaarsemat meelelahutuskohta.
Ööl vastu 8. augustit toimunud kontrollkäigul külastati Pärnu 11 populaarsemat meelelahutuskohta. Foto: Lilli Tölp

Terviseamet ühes politseinikega kontrollis ööl vastu möödunud laupäeva Pärnu linna meelelahutusasutustes koroonaviiruse leviku tõkestamiseks seatud piirangutest kinnipidamist.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juht Kadri Juhkam ütles, et reidil külastati suvepealinna 11 populaarsemat ajaveetmiskohta. „Kokkuvõtteks võib selle kontrollkäigu põhjal hinnata olukorda meelelahutusasutustes rahuldavaks,” ütles Juhkam. „Kõikides asutustes olid desinfitseerimisvahendid kättesaadavad nii klientidele kui töötajatele ja kinni peeti ka 50protsendise täitumuse nõudest.”

Suurima puudusena tõi Juhkam esile hajutatuse nõude rikkumist eelkõige tantsuplatsidel ja lava ees. „See on paraku tingitud klientide käitumisest, mille aluseks võib omakorda olla ohutunde puudumine,” leidis ta.

„Ligemale kolm tundi kestnud aktsiooni kaasas politsei- ja piirivalveameti terviseamet ja hea meel on tõdeda, et enamik ettevõtteid näitas üles koostöövalmidust ja oli pingutanud nakkusohutuse tagamiseks,” ütles Lääne prefekt Kaido Kõplas. Aktsioonist võttis osa neli politseinikku.

„Samal ajal oli mitme meelelahutuskoha ukse taha tekkinud sissepääsemist ootavatest klientidest suurem rahvamass, mis omakorda võib kaasa aidata viiruse levikule,” tõdes Kõplas.

Ta kinnitas, et koroonaviiruse leviku tõkestamisel loeb iga inimese panus. Vältida tuleks rahvarohkeid kohti, eriti kinnisi ruume, kuna vabas õhus saab teistega vahet hoida. “Järjekord ukse taga viitab juba sellele, et mõni asutus on saavutanud lubatud täitumuse,” rõhutas prefekt.

Terviseametil on koostöös politseiga plaanis jätkata kontrollkäike meelelahutusasutustesse.

Kuidas peatada koroonaviiruse levik?

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on hoida kaasinimestega vahet.

Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus vahet hoida pole võimalik, on soovitav kanda maski.

Kinnisi rahvarohkeid kohti tuleks vältida.

Järgida tuleb kätehügieeni ehk teisisõnu: käsi tuleb pesta tihti.

Käsi tuleb pesta sooja vee ja seebiga, avalikes kohtades kasutada alkoholipõhist käte desinfitseerimisvahendit.

Aevastamisel või köhimisel peab suu ja nina katma ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb kohe visata prügikasti ja seejärel käed puhastada. Salvrätikut puudumisel kasutage oma varrukat (küünarvarre osa), mitte paljast kätt.

Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.

Mis tahes haigussümptomite puhul tuleb kahtlustada koroonaviirust ja helistada oma perearstile.

Andmed: terviseamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles