Ööpäevaga tuvastati maakonnas üks koroonaviiruse kandja

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Pärnus tehakse koroonaviiruse teste naisteranna parklas.
Pärnus tehakse koroonaviiruse teste naisteranna parklas. Foto: Mailiis Ollino

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1238 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest seitsme tulemus osutus positiivseks, nagu teatas terviseamet. Üks viirusekandja tuvastati Pärnumaal.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus Harjumaale kolm (neist kaks Tallinnas) ning Tartumaale Tartu linna, Ida-Viru-, Põlva- ja Pärnumaale kõikidesse üks positiivne testitulemus. Lisandunud juhtumite puhul on ühel juhul tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsega ja ühel juhul on nakkus toodud Ukrainast. Ülejäänud juhtudel nakatumisallikat veel selgitatakse.

Pärnu maakonnas on viimaste varasemate nakatumise juhtudena tuvastatud juulis üks ja juunis kaks viirusekandjat.

Terviseameti meedianõunik Eike Kingsepp ütles möödunud ööpäeva ainsa nakkusjuhtumi kohta, et kuigi tegu on Pärnumaale sisse kirjutatud inimesega, elab ta tegelikult Tartus.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kaheksa inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Ööpäeva jooksul ei lisandunud surmajuhtumeid. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Tänaseks on haiglates lõpetatud 397 COVID-19 haigusjuhtumit 384 inimesega.

Eestis on kokku tehtud ligi 134 000 esmast testi, nendest 2184 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Tänase seisuga on tervenenud 1976 inimest. Neist 1501 isikul ehk 76 protsendil juhtudest on haigusjuhtum lõpetatud, 475 inimese puhul (24 protsenti) on positiivsest testist möödunud üle 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Kuidas peatada koroonaviiruse levik?

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

  • Kõige tõhusam viis nakkust vältida on vahet hoida.
  • Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega vahet hoida, on soovitatav kanda maski.
  • Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks vältida.
  • Käsi tuleb pesta tihti sooja vee ja seebiga, avalikes kohtades kasutage alkoholipõhist desovahendit.
  • Aevastamisel või köhimisel tuleb oma suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb kohe visata prügikasti ja seejärel käed puhastada. Kui salvrätti pole, kasutage oma varruka küünarvarre osa, mitte paljast kätt.
  • Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.
  • Mis tahes haigussümptomite puhul tuleb kahtlustada koroonaviirust ja helistada oma perearstile.
Andmed: terviseamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles