Galerii ja video ⟩ NATO Velo rattaretkega liitunud president Kaljulaid lubas tutvustada liitlastele Pärnumaa kaunimaid nurki (7)

Copy

President Kersti Kaljulaid ühines täna Pärnus Eesti, Briti ja Taani sõdurite ja ohvitseride tiimiga, et pedaalida ümber Eesti kulgeval ligemale 1000 kilomeetri pikkusel NATO Velo rattaretkel koos liitlastega suvepealinnast Saaremaale Kuressaarde.

Presidendi sõnade kohaselt pole nii pikkade vahemaade läbimine sadulas talle sugugi võõras: tänavu on tal selja taga juba viis pikka rattasõitu.

“Teistele sõitjatele on see teine päev. Minul on kahjuks mahti osaleda vaid ühel päeval, aga ma kavatsen võtta sellest maksimumi,” ütles riigipea enne teeleasumist Strandi konverentsihotelli juurest.

Presidendi jutu järgi on ümber Eesti nädala jagu vältav rattaretk hea viis näidata riigi ilusat külge nendele, kes põhiliselt näevad oma raskes töös vaid kasarmuid ja harjutusväljakuid.

“Kuna see suvi on olnud eriline – paljud pole pääsenud puhkama koduriiki ja Eestis on olukord viirusega olnud meeldivam kui Suurbritannias –, siis on see üks viis näidata väga ilusat, nendele inimestele tõenäoliselt ka väga tühja kodumaad, sest kui me mõtleme Põhja-Pärnumaa peale, siis see on Eesti kõige hõredamini asustatud, aga väga looduskaunis piirkond. Kahjuks ei ole meil metsarattaid, vaid maanteerattad ja me ei saa keerata Vatla kandist Laelatu puisniidule, aga ma räägin neile, et see on Eesti üks ilusamaid nurki,” ütles Kaljulaid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles