Videod ⟩ Tragi rebasepoiss ja koprapoeg andsid loodusesõbra kaamera ees etenduse

Meelis Kalme
, reporter
Copy

Möödunud nädalavahetusel jäi Lääneranna vallas Paimvere külas loodusesõbra kaamerasilma ette meeleolukas stseen, kus rebasepoeg proovib kõigest väest heinapalli otsa hüpata.

Laupäeva õhtul video jäädvustanud Lääneranna elanik Merike Pikkmets rääkis, et märkas hüplevat reinuvaderit autoga sõites ja jäi pidama, et loomakese tegevust lähemalt jälgida. Rebane ei lasknud end tunnistajast segada ja jätkas meeleheitlikke ponnistusi, et heinapalli otsa jõuda. Kui see tal umbes 20 minuti pärast õnnestus, kaotas loom aga palli vastu huvi ning jalutas peagi minema.

Pikkmets seikleb looduses meelsasti ja augusti algul jalutuskäigu ajal püüdis ta videole askeldava koprapoja. “Teatavasti hakkavad koprad õhtul liikuma, läksin neid otsima Oidrema soo kraavidest, ja leidsingi,” jutustas ta.

Kui põllu- ja metsameestele teevad koprad tamme ehitades palju tuska, siis loodusehuvilise naise tuju muutsid nad heaks: esimest korda avanes tal võimalus näha koprapoegi. Õhtu jooksul selgus koguni, et väikseid piibreid oli samas kohas kaks.

“Ujusid ja ronisid kaldale, näksisid võsastikus lehti ja oksi. Järsku tuli üks mulle üsna lähedale, ei märganud vist mind või ei osanud nii pisike ohtu näha,” seletas Pikkmets, kelle sõnutsi oli tore vaadata, kuidas nad loojuva päikese taustal askeldasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles