Pärnu jõest toodi välja uppunud inimene

Copy
Osa kallasrajast on piiratud politseilindiga.
Osa kallasrajast on piiratud politseilindiga. Foto: Kristo Niglas

Täna kell 13.45 sai häirekeskus teate, et Pärnu jõe vasakkalda kallasraja läheduses paistab veest inimene.

Kalevi sõudebaasi ploti juurest mõnekümne meetri kaugusel vees olevast inimesest andis häirekeskusele teada juhuslik möödakäija. Sündmuskohal piirati kõrvalistele isikutele ligipääs politseilindiga ja päästeameti pinnaltpäästjad asusid skuutril otsima uppunut.

Peale kella 14 toimetati uppunud mees kaldale. Asjaga tegeleb edasi politsei.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerstin Meresma sõnul ei ole alust kahtlustada kuritegu. “Surma täpse põhjuse selgitab ekspertiis,” lisas ta.

Kalevi sõudebaasi juures otsitakse uppunud inimest.
Kalevi sõudebaasi juures otsitakse uppunud inimest. Foto: Kristo Niglas

Lindi taga uudistajaid leidus omajagu. Sel ajal, kui päästjad uppunut kaldale toimetasid, toksis trobikond poisse sõudebaasis jalgpalli ja sulpsas vaheldumisi vette. Siiski sõitis või jalutas enamik Jaansoni rajal kulgejaid sündmuskohast mööda.

Samas pagas juhtus õnnetus maismaalgi, kui kallasrajal jalgrattaga sõitnud vanem mees ei märganud politseilinti, sõitis selle sisse ja kukkus ning kiirabi viis ta ära.

Päästeameti andmete kohaselt on Pärnumaal sel aastal registreeritud seitse uppumissurma. Tänane juhtum lisas kurvale statistikale kaheksanda. Mullu läks maakonnas märga hauda kaheksa inimest terve aasta vältel.

Ujuma minnes pidage meeles:

  • ärge hüpake tundmatus kohas vette! Enne vetteminekut hinnake alati kriitiliselt vee temperatuuri, läbipaistvust, sügavust, voolu, lainetust, veekogu kaldaid ja põhja tüüpi;
  • ujudes arvestage, et vesi ja alkohol ei sobi kokku. Suuremas seltskonnas tuleb leida keegi, kes jälgib teiste tegevust, et see ei kujutaks endast ohtu;
  • hoidke veekogu ääres lastel silm peal. Uppuv inimene ei hüüa appi ja seetõttu on eriti tähtis rääkida oma lapsele veega seotud ohtudest ja õpetada, kuidas vees käituda;
  • ujuvvahendite ja madratsite kasutamine toob kaasa igasuguseid riske. Olgu see siis tuule abil vaikselt sügavasse vette triivimine või pisikene auk, mille tõttu ujuvvahend tasapisi tühjeneb. Seetõttu võib laps ootamatult sattuda ohuolukorda.
Andmed: päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles