Galerii ⟩ Veerpalu ja Peterson tõid Jõulu suusaklubile MK-etapilt kulla ja kaks hõbedat

Märt Pilme
, reporter
Copy

Sel nädalavahetusel toimus Otepääl ja Tartus rullsuusatamise maailmakarika etapp, kus juunioride seas näitasid häid tulemusi Pärnumaa Jõulu suusaklubi sportlased.

Lõuna-Eestisse oli sõitnud ligemale 100 võistlejat seitsmest riigist. Esiti pidi mõõduvõtt toimuma Itaalias, ent koroonaviiruse tõttu toodi see esimest korda Eestisse. Reedel võisteldi klassikasprindis, eile vabatehnika ühisstardist sõidus ja täna klassikatehnika eraldistardist.

Avapäeval jõudis 18aastane Jõulu esindaja Anders Veerpalu meesjuunioride finaali, kus jäi napilt teiseks. “Viimases kurvis tegin ise vea: jäin väliskurvi ja selle tõttu väikese vahega tahapoole. Üritasin, aga natuke jäi puudu,” kommenteeris Andrus Veerpalu poeg Postimehele klassikasprindi finaali.

Kuigi Anders kuulub Jõulu suusaklubi nimekirja, on ta suure osa suvest üksipäini rassinud. “Jõulu on Otepäält ikkagi kaugel. Mul ei jää muud üle, kui üksinda trenni teha. Mõnikord tulevad sõbrad kaasa,” rääkis endale ise treeninguplaane koostav Veerpalu.

Kunagine Jõulu klubi liige ja nüüd Soomet esindav Ike Melnits jäi pidama poolfinaalis. Niisamuti Hendrik Peterson. Päär Suursilla lagi oli seekord veerandfinaal. Kimberly Born saavutas naisjuunioridest 13. koha, Risto Vaher oli meeste arvestuses 11.

Meesjuunioride ühisstardist sõidus, kus läbiti 27 kilomeetrit, vahetas Veerpalu hõbeda kulla vastu, kui edestas Aleksander Tamme 0,4 sekundiga. Melnits oli neljas. “Seekord tuli ära,” rõõmustas Veerpalu pärast finišijoont.

Anders Veerpalu triumfeeris ühisstardist sõidus.
Anders Veerpalu triumfeeris ühisstardist sõidus. Foto: Eesti suusaliit

Viimasel päeval näitas head minekut Peterson, kes 15kilomeetrisel klassikadistantsil tuli juunioride seas hõbedale, kaotades lätlasele Lauris Kaparkalejsile 13,7 sekundiga. Veerpalu oli 19 sportlase hulgas kuues (+54,3) ja Suursild 12. (+2.12,4).

Hendrik Peterson.
Hendrik Peterson. Foto: Eesti suusaliit
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles