Pärnjõel tuvastasid võistlejad lõhkekeha ja ületasid raudteed

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Marek Väljari ees on Jõesuu küla võistkond, mille vastuste ja punktide lugemisele järgnes õigete vastuste seletamine.
MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Marek Väljari ees on Jõesuu küla võistkond, mille vastuste ja punktide lugemisele järgnes õigete vastuste seletamine. Foto: Silvia Paluoja

Esimesena jõuavad paarisaja elanikuga Pärnjõe küla koolimajja kohalikud neiud ehk võistkond Pärnjõe Särtsakad, kes on täis indu, osalemaks Pärnumaa külade viiendas turvalisuse mängus.

“Ootame sellelt päevalt natuke targemaks saamist, sest maal on turvalisus oluline probleem, esiteks kihutatakse palju ja mõnel pool käiakse vargil,” ütleb Meidi Tiimus ja neli pead noogutab kaasa.

Klassitoas askeldab Pärnumaa Kodukandi juhatuse liige Tiina Heidemann. Vaja on paika panna kontrollpunktide tähistused, jagada Jõesuu külaseltsi liikme Tiia Saare kujundatud rinnamärgid, milleta lõunasuppi ei saa. Pärnu politseijuht Üllar Kütt tuleb 14 kontrollpunkti asukohaplaani ja nende läbimise ajagraafiku järele, need annab ta võistkondade esindajatele.

“Maalt on kõik teenused kaugel ja viiakse aina kaugemale ning tihti tuleb oma nõu ja jõuga hakkama saada, kuni abi kohale jõuab, nii et selline mäng on õppimise ja teadmiste kinnistamise koht,” räägib Heidemann. Üleriigilise maapäeva heade ideede turul jagas Pärnumaa kogemust, kuidas omavalitsuste liidu ja paljude partneritega korraldada järgimist väärivat siseturvalisuse mängu.

Kell 11 tuleb koguneda koolimaja ette rongkäiku ja sammuda poole kilomeetri kaugusele parki.

Taevakraanid avanevad. Pargis tervitab turvalisuse mängus osalejaid Põhja-Pärnumaa vallavanem Jane Mets, keda rõõmustab, et kohal on 12 võistkonda (kirjas oli 14), ja kes loodab, et võitja on samast vallast. See lootus täitus, sest punktide arvestuses võitis Libatse küla võistkond koosseisus Kristjan Rahu, Andria Hansen, Maarius Mägi, Madis Tago ja Tanel Arumäe. Mis tähendab, et tuleval suvel on ülemaakondliku turvalisuse mängu koht Libatse.

Pärnjõe rahvas on elevil. Agrolinnaku trepikodade esisele koguneb publik ja vihmakindla jopega põngerjad tiirutavad ratastel ringi. Tre Raadio otseülekanne kõlab üle küla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles