Laevaliinide hankekonkursist Pärnu Postimehest teada saanud ettevõte läheb kohtusse

BNS
Copy
Maanteeamet kutsus väikesaarte parvlaevaliinide kobarkonkursile Tallinki, riigile kuuluva TS Laevad ja Kihnu Veeteed.
Maanteeamet kutsus väikesaarte parvlaevaliinide kobarkonkursile Tallinki, riigile kuuluva TS Laevad ja Kihnu Veeteed. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laevafirma Tuule Liinid juhi Tõnis Rihvki hinnangul on maanteeameti korraldatud väikesaarte parvlaevaliinide kobarkonkurss otsast lõpuni vildakas ja võib hävitada vaba konkurentsi, mistõttu ettevõte pöördub kohtusse, nii kirjutas Läänemaa päevaleht Lääne Elu.

Tuule Liinid osales sel kevadel toimunud kobarkonkursil nelja parvlaevaliini suhtes ja kaotas. Kuna maanteeametiga vaieldes ei saavutanud ettevõte rahuldavat tulemust, otsustas Rihvk kohtusse minna. „Vaidlustame hanke tulemuse,” selgitas ta, vaidlustades hanke vormigi.

“Hankija valis kõige pimedama tee – läbirääkimistega pakkumise ja valis ka ise need, kes osaleda said,” rääkis Rihvk Lääne Elule. Ta märkis, et kuigi otse loomulikult meeldiks talle, kui lepingu saaks endale Tuule Liinid, pole see kohtusse mineku peaeesmärk. „Eelkõige läheme kohtusse seepärast, et selline jama ei korduks. Et ei oleks võimalik kuskil kabinetivaikuses otsustada niivõrd olulisi asju. See on põhimõtteline küsimus,” rõhutas Rihvk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles