Pildid Pärnu haiglas alustab õpet neljas õdede rühm

Lilli Tölp
Copy

Täna allkirjastasid Pärnu haigla, Tallinna tervishoiu kõrgkool ja Eesti õdede liit koostöölepingu, mille esmaeesmärk on õdede rakenduskõrgharidusõppe korraldamine 2024. aasta veebruarini. Kokkuleppe kohaselt alustab siinses haiglas õpinguid neljas õdede rühm.

Tallinna tervishoiu kõrgkooli (TTK) rektori Ülle Ernitsa sõnutsi on kõrgkool teinud Pärnu haiglaga koostööd juba 2007. aastast. “Täname ja tunnustame haiglat selle eest, et ollakse valmis panustama regionaalsesse haridusse ja toetatakse kõrgkooli tegutsemist Pärnus,” märkis Ernits ja lisas, et TTK üks missioone ongi regionaalse hariduse võimaldamine.

Hariduse kättesaadavus õppijale ja tööandjale on riiklik prioriteet. “Kui haridus on õppijale lähedal, on kergem oma elu, tööd ja õppimist ühendada ning sellest tulenevalt on motivatsioongi kõrgem,” sõnas rektor.

Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule tänas koostööpartnereid. “Eesti tervishoiusüsteemi kõige suurem väärtus on kvalifitseeritud töötajad, kes oskavad ja tahavad oma hinges inimesi aidata. Neist on alati puudus,” tõdes Sule, kelle hinnangul on parim viis probleemi lahendada varane õppe ja praktilise töö nutikas ühendamine. ““Kool haiglas” projekt täidab seda eesmärki parimal moel.”

Eesti õdede liidu asepresident Gerli Liivet kinnitas, et ühendus pakub alustavatele õendusüliõpilastele võimalust astuda kutseliitu, et juba õpingute ajal kaasa rääkida õenduse arengus. “Iga õde on väga oodatud, et pakkuda kvaliteetset ja professionaalset teenust kõigile Eesti inimestele,” selgitas Liivet ja tunnustas Pärnu haigla kollektiivi, kes koolitab õdesid oma majas juba mitmendat korda. “Pärnu haigla pakub õppijale tänapäevaseid õpitingimusi. Tunnustame ka tervishoiu kõrgkooli nende valmisoleku eest pakkuda Tallinnast kaugemal kvaliteetset õpet õenduse üliõpilastele,” lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles