Nädalast jäi kõlama ⟩ Ei saa me läbi Lätita

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Kas see tähendab, et me oleme pääsenud? Kaugeltki mitte. Nagu välisminister ütles, tuleb järgmine “kohtuotsus” nädala pärast.
Kas see tähendab, et me oleme pääsenud? Kaugeltki mitte. Nagu välisminister ütles, tuleb järgmine “kohtuotsus” nädala pärast. Foto: Andres G. Adamson

Sel nädalal ähvardas meid Balti mulli lõhkemine. Selle nime all tuntakse kolme Balti riigi omavahelist kokkulepet, millel kaks põhireeglit: ühine mõõdik, mille alusel kohaldatakse eneseisolatsiooni, ja reisilendude piiramine. Läti tervishoiuministri Ilze Viņķele sõnutsi on Eesti ja Leedu kokkulepet rikkunud.

Eesti välisminister Urmas Reinsalu kinnitas, et Eesti pole leppest ühepoolselt taganenud, nagu Läti kolleeg väidab. Eile hilisel pärastlõunal edastas välisminster Läti valitsuse otsuse, mille kohaselt tänasest algama pidanud karantiini Eesti suhtes siiski ei kohaldata, kuna eile hommikul oli meil alla 16 koroonaviirusesse nakatunu 100 000 elaniku kohta. “Hommikused konsultatsioonid päädisid sajandiku ümardamisega allapoole! Ka Leedu jäi alla. Järgmine reede uus numbrite ülevaatus, seni karantiinikohustust Lätti minekul igal juhul pole,” sõnas Reinsalu eile.

Kuigi tegemist pole spordivõistlusega, siis tõesti vaid mõni sajandik jäi puudu, et ühepäevased sõidud lõunanaabrite poole või pikad nädalavahetused Lätis saanuks nullitud kohustusega esmalt kaks nädalat eneseisolatsioonis veeta ja alles seejärel nädalavahetust nautima asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles