Pildid ⟩ Konverentsile kogunenud perearstid alustasid päeva varahommikuse rahvajooksuga Jaansoni rajal

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy

Täna Pärnusse aastakonverentsile kogunenud Eesti perearstid alustasid päeva varastel hommikutundidel rahvajooksuga Jaansoni rajal.

Tuleb tunnistada, et ilusa sügisilmaga Pärnu jõe ääres võidu lipanud peretohtrid on suurepärases sportlikus vormis: veidi üle poole tunniga oli kogu ettevõtmine lõppenud.

Kontserdimajas toimuva Eesti perearstide aastakonverentsi peateema on kevadise koroonalaine õppetunnid, mis annavad võimaluse patsiendi teekonda paremini ja vajaduspõhisemalt suunata. Ühtlasi jagatakse tunnustust 92 parimale perearstipraksisele.

Perearstide seltsi juhi Le Vallikivi sõnul on tänavune muutuste kevad proovile pannud nii arstid kui patsiendid. Siiski on oluline märgata ja enda heaks tööle panna muutustes peituvad võimalused. Kriisiajal keskendutakse kõige olulisemale ja nii joonistub kõige paremini välja, kui palju meil tegelikult tervishoius juba olemas on ja mida tõesti vaja läheb.

“Koostöö, ühtsed väärtused ning selge ressursi planeerimine on tervishoiukorralduslike otsuste puhul lähtepunktid, mis loovad eelduse inimkeskseks tervishoiuks, olenemata sellest, mis suunast muutuste tuul parasjagu puhub,” kinnitab doktor Vallikivi.

Koroonakevadel pidid perearstidki oma töö ümber korraldama ja nüüd leiti aeg tagasi vaadata ja kaaluda, kas ressurss tervishoius on mõistlikult jaotunud ning millised on tohtrite vajadused ja soovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles