Perearstide seltsi juht: Kas peaksimegi istuma kodus ja ootama riigilt järgmist korraldust?

Kati Saagim
Copy
Eesti ­perearstide seltsi juhi Le Vallikivi sõnutsi on lihtne inimesi käskida ja keelata, aga vabadus teha mõistlikke ­otsuseid ja valikuid võiks jääda iga­ühele endale.
Eesti ­perearstide seltsi juhi Le Vallikivi sõnutsi on lihtne inimesi käskida ja keelata, aga vabadus teha mõistlikke ­otsuseid ja valikuid võiks jääda iga­ühele endale. Foto: Lilli Tölp

Eesti perearstide seltsi juht Le Vallikivi ütles Pärnu konverentsil, et inimesi on lihtne käskida-keelata, aga vabadus teha mõistlikke otsuseid ja valikuid võiks jääda igaühele endale.

Perearstide konverents Pärnus algas tohtritele tervisejook­suga, misjärel suunduti kontserdimajja, kus muu hulgas tunnustati parimaid perearstipraksiseid ja räägiti olukorrast riigiski.

Vallikivi tõdes, et kevadel hoo sisse saanud koroonaepideemia osutus arstidele väärtuslikuks õppetunniks, ent ta ei ole kindel, kas sel ajal omandatud kogemuste abiga on sügisele lihtsam vastu astuda. “Kevadel õpitu on paljudel meelest läinud,” põhjendas ta. Tuues näite, et inimestel on ununenud, et aega broneerimata ei tohiks arsti vastuvõtule tulla.

“Õnneks on meil veel aega ­rahulikult inimestele kõike taas meelde tuletada, aga eks ole ­näha, kuidas asjad toimima hakkavad,” nentis seltsi juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles