Tarbijakaitseamet leidis lastele ohtlikud vannimänguasjad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Playgro Bathtime Animals vannimänguasjadel eralduvad pisikesed osakesed, mis võivad põhjustada väikelaste lämbumist.
Playgro Bathtime Animals vannimänguasjadel eralduvad pisikesed osakesed, mis võivad põhjustada väikelaste lämbumist. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseamet avastas Babycity kauplusest vannimänguasjade komplekti Playgro Bathtime Animals, mis ei vasta ohutusnõuetele.

Mänguasja riikitooja Kotryna OÜ sai ettekirjutuse komplekt müügilt kõrvaldada ja müüdud tooted tarbijatelt tagasi osta.

Potentsiaalselt ohtlikest mänguasjadest teavitas tarbijakaitseametit tarbija, kelle laps oli kõnealuse mänguasjade komplekti saanud kingituseks. Tarbija kirjeldas, et komplekti kuuluvatel mänguasjadel on kõhu all väike kummist osake, mis tuli mänguasja küljest lahti, kui laps leluga mängis. Samuti oletas tarbija, et laps oleks võinud selle väikse osakese kurku tõmmata. Hoiatust, et need mänguasjad ei sobi alla kolmeaastastele lastele, pakendil polnud.

Tarbija signaali alusel võttis tarbijakaitseamet vannimänguasjade komplekti Kotryna OÜ kauplusest testimiseks ning edastas selle terviseameti laborisse. Selgus, et mänguasjad ei vastanud ohutusnõuetele, kuna testimisel eraldusid osakesed, mis võivad põhjustada lämbumist.

Amet teavitas testi tulemustest Kotryna OÜd, et toode vabatahtlikult turult kõrvaldada. Kuna ettevõte seda ei teinud, tegi amet 12. detsembril firmale ettekirjutuse kõrvaldada mänguasi  Playgro Bathtime Animals müügilt ning nõuda juba müüdud mänguasjad tarbijatelt tagasi.

Hiinas toodetud Playgro Bathtime Animalsi vannimänguasjade komplektis on  luku ja sangadega kilepakendis sinistes-rohelistes toonides vannimänguasjad poistele. Komplektis on kaks rohelist kummist konna, kaks rohelist kummist kilpkonna, kaks sinist kummist krabi, kaks helesinist kummist vaala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles