Galerii ⟩ Seljametsas tähistati mihklipäeva lambasüldi ja koduõlle valmistamisega

Seljametsa rahvamajas toimunud mihklipäeva pärimuspäeval õpetati sülti keetma, õluta valmistama ja leiba küpsetama.

FOTO: Mailiis Ollino

Seljametsa rahvamajas tähistati täna mihklipäeva ja sügistööde lõppu traditsioonilise pärimuspäevaga. Tänane üritus haakub maarahva tähtsündmuse ehk ajaga, mil saak pidi olema salves ja sügistööd tehtud.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

“Ega sel lambasüldil teiste loomade lihast tehtud süldiga väga suurt vahet olegi. Peab lihtsalt vaatama, et lambarasva väga palju sisse ei satu,” selgitas sülditegu õpetanud Jüri Kasemets. “Pigem on nii, et tänapäeval ei oska paljud enam sülti keeta.”

Eelmisel õhtul tehtud ja tänaseks korralikult tarretunud lambasülti said kõik huvilised äsja küpsetatud koduleival kohapeal maitstagi.

Tagasi üles
Back