Galerii ja video ⟩ Sookolli võitsid vändrakad

Meelis Kalme
, reporter
Copy

Selgi sügisel toimus Kaitseliidu Pärnumaa maleva korraldatud sõjalis-sportlik võistlus Sookoll. Kolmepäevase jõukatsumise pani kinni varemgi paljudel samalaadsetel jõuproovidel edukalt esinenud Vändra meeskond.

Sookoll algas reede õhtul ja kestis täna pärastlõunani. Seekord oli üksteiselt mõõtu võtma tulnud kuus võistkonda: kolm Pärnu- ja kolm Järvamaalt.

Pärnumaa maleva teavitusohvitseri Jaanus Mehikase teatel tulid kaks esimest kohta Pärnumaale ja pronksmedali vääriliselt esinesid Järva maleva võistlejad.

Kuldmedalid ja nendega kaasas käivad pussnoad võitles seekord välja Vändra rühma meeskond koosseisus Kristo Sinivee, Peedu Perner, Alex Kluge, Ats Paberits, Teet Murula, Raimo Tomson, Kaspar Saal, Henri Noormets ja esindajana Hannes Reinup.

Sinivee nimetas tänavust võistlust igati meeldivaks: mõnus sügisilm tegi kolmepäevase rajal olemise mõnusaks ja jõuproov oli hästi üles ehitatud. Tema hinnangul asetati tänavu varasemast veel suurem rõhk kontrollpunktides eri teadmisi ja oskusi nõudnud ülesannetele, raja läbimise ajapiirang aga ei sundinud oma sportlikke võimeid üleliia proovile panema.

Võidu taga võib näha meeskonna suuri kogemusi. Sinivee ütles, et kuigi kaks võistkonna liiget ei olnud kuigi paljudel sõjalis-sportlikel võistlustel osalenud, siis enda kohta ei osanudki ta öelda, mitmes Sookoll see tal täpselt oli. Oletades, et äkki kümnes. Aga osalenud on ta tõepoolest kümnetel muudelgi võistlustel.

Samuti kuulub meeskonda kirglikke kaitseliitlasi ja tegevväelasigi, kes samuti niisugustel üritustel palju käinud.

Sookoll on ainus Eestis korraldatav omalaadne militaarvõistlus, erinedes ülejäänutest selle poolest, et meeskonnad on  jaosuurused. Nõnda saab näiteks kokku harjutanud jalaväejagu saab ennast proovile panna ja võrrelda oma taset konkurentidega. Jao moodustab kaheksaliikmeline meeskond (peale nende esindaja), kuhu ülema kõrval kuuluvad spetsialistid, nagu näiteks TT-granaadiheitur, kuulipildur, sidemees, sanitar.

Vaadake Kaitseliidu ajakirja Kaitse Kodu videost, mis võistlusel täpselt juhtus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles