GALERII ⟩ Meri võttis Kihnu viiulifestivalil osalenud pantvangi

Silvia Paluoja
Copy

Kihnu Kultuuriruumi juhataja Marju Vesik lehvitas pühapäeva hommikul Metsamaa pärimustalu õuel autole, mille kastis sõitsid sadamasse laevale viiulifestivalist osa võtnud mandriinimesed, nende hulgas ­Iiri muusikat viljelev Folkmill ja viiulivirtuoos Tiit Kikas. Kümnendale viiulipeole oli aga vara punkti panna, sest meri võttis rahvamajas suurepärase ühiskontserdi andnud pantvangi, teenekas Amalie pöördus mäslevast väinast tagasi ja edasi läks nii, nagu Vesik kirjeldab.

“Olin just koju jõudnud, kui avastasin alguses hääletu peal ­olnud telefonist mitu pilliõpetajate vastamata kõnet ja mõtlesin, et asi ei saa õige olla. Veerand ­pärast kümmet helistas Jaanus Põlder, et “tead, Marju, me keera­sime praamiga otsa ringi ja oleme Kihnus tagasi”. Ja siis said meie seiklused alguse,” rääkis Vesik 4. oktoobrist, mil tugev tuul katkestas Kihnu ja mandri vahelise ühenduse.

Vesik helistas kokkadele, et tuleb hakata süüa tegema, ja kihutas poodi vaatama, mida seal pakkuda on, sest hooaja lõppedes pole kaubavaru nagu suvel. Esimest korda viiulifestivalide ajaloos juhtus, et esinejad ega osalejad ei saa Kihnust ära. Vastupidi on olnud, et esimesel päeval ei pääse saarele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles