Kultuuriministeerium avaldas Läänemere kunstisadama rajamisele toetust

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Läänemere kunstisadama 3D-projektsioon Pärnu jõe vasakkaldal.
Läänemere kunstisadama 3D-projektsioon Pärnu jõe vasakkaldal. Foto: Pärnu uue kunsti muuseum

Kultuuriministeerium saatis täna sihtasutusele Uue Kunsti Muuseum ja Pärnu linnavalitsusele kirja, milles kinnitatakse valmisolekut toetada Läänemere kunstisadama Pärnusse rajamist.

Ministeeriumi teatel näeb riik variandina, et tulevikus rahvusvaheliselt mõjukaks kujuneva kultuuriobjekti rajamise partneriks saab sihtasutus Pärnu Muuseum.

“Idee Läänemere kunstisadam rajada on inspireeriv ning kultuuriministeerium toetab seda. Pean kunstisadama arendamisel väga oluliseks sammuks, et kultuuriministeerium suudab riigieelarvest tagada investeeringuraha objekti esimese etapi lõpetamiseks,” kinnitas kultuuriminister Tõnis Lukas. “Praegu on see raha olemas ja ootab Pärnu poole saatmist. Ettepanekud, kuidas ühiselt edasi liikuda, oleme teinud sihtasutuse Pärnu Muuseum nõukogule.”

Kunstisadama finantseerimise eeldus avalikust rahast on, et kaasrahastajad Pärnu linn ja kultuuriministeerium kinnitavad finantsriskide analüüsi ja tegevuse nende maandamiseks.

Ministeeriumi teatel peab objekti haldamise võime säilima viie aasta jooksul pärast projekti lõppmakset. Samuti tuleb kaasrahastajatel heaks kiita projekti meeskond, kuhu peavad kuuluma suuremahuliste investeeringuprojektide elluviimise ja rahvusvahelise töökogemusega spetsialistid.

Pärnu muuseumi nõukogu arutab osalust projektis oktoobri lõpus.

Kunstisadama esimese etapi käigus peaks tuleva aasta oktoobriks kerkima Pärnu jõe kaldale peahoone ja ujuvalusele Eesti rahvuspaviljon.

Kogu kunstisadam – peamaja Kesklinna silla juures jõe vasakkaldal ja kümme ujuvpaviljoni jõel – valmib plaani järgi 2022. aasta keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles