Allveearheoloogia nõunikud võtsid kihnu keele tunni

Silvia Paluoja
Copy
Merekultuuripärandi õpitoa juhatasid Metsamaa pärimustalus sisse Kihnu mere seltsi eestvedaja Reet Laos ja muinsuskaitseameti allveearheoloogia nõunik Maili Roio.
Merekultuuripärandi õpitoa juhatasid Metsamaa pärimustalus sisse Kihnu mere seltsi eestvedaja Reet Laos ja muinsuskaitseameti allveearheoloogia nõunik Maili Roio. Foto: Silvia Soide

Metsamaa pärimustalu suur tuba on tihkelt rahvast täis, sest ega siin pinke pidi paarimeetriste vahedega istuma ja kuulama mahukski, mida muinsuskaitseametnikud merekultuuripärandist pajatavad ja Kihnu oma Orissaare Reet kõneleb. Pealinnas majandusministeeriumi koridorides teda selle nimega ei teata, seal on laevaehitajate suguvõsast pärit Kihnu mere seltsi eest­vedaja Reet Laos merendustalituse peaspetsialist. Kihnukeelne justkui laulev jutuvaba vaibub.

Pealinna trios on muinsuskaitseameti allveearheoloogia nõunikud Krista Karro ja Maili Roio ja looduslike pühapaikade nõunik Pikne Kama, punaka pluusi seljal kollane piksenool. Ekraanil avaneb arvutikaart ­Euroopa kaheksa näidisalaga, neist põhjapoolseim on Eesti oma Liivi lahega. Juurde jookseb jutt, et projekt Pericles hõlmab mereala ruumilist planeerimist, sinimajandust, veealust kultuuripärandit, ranniku matkarada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles