Pärnumaal tuvastatud koroonaviiruse kandja tuli välismaalt

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Kroonviiruse suhtes testimine.
Kroonviiruse suhtes testimine. Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1267 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 60 tulemus osutus positiivseks. Pärnumaale lisandus üks nakatunu.

Rahvastikuregistri andmetel laekus kõige rohkem positiivseid proove Harjumaale, kus viirus tuvastati 15 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 13 juhtumit, Jõgevamaale kaks ning Pärnu-, Tartu-, Hiiu-, Võru- ja Raplamaale üks.

Pärnumaa uus haigusjuht on sisse toodud Ukrainast.

Tänahommikuse seisuga viibib Eestis haiglates 29 koroonapatsienti, juhitaval hingamisel on neist kolm.

Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Eestis on kokku tehtud üle 252 000 esmase testi, nendest 4411 ehk 1,75 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Viimase kahe nädala haigestumus 100 000 inimese kohta on 41,16.

Terviseamet: Ärme kaota valvsust

Eesti inimesed ja tervishoiusektor on terviseameti hinnangul teinud viirusega võitlemisel head tööd, kuid samal ajal hoogustub viiruse levik mujal riikides endist viisi. Nii ei saa meiegi valvsust kaotada.

Endiselt kehtib soovitus reisida vaid vältimatu vajaduse korral. Kõigil reisilt naasnutel tuleb oma tervist tähelepanelikult jälgida. Iga inimese isiklik vastutus on jääda haigena koju ja nakkust mitte levitada.

Amet palub Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni laadida mobiilirakenduse Hoia, mis teavitab, kui olete olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saab nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Lisainfo: www.hoia.me.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles