Sütevaka võib 15 aastat Ringi 12 maja kasutada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu linnavolikogu pikendas Sütevaka humanitaargümnaasiumi kasutatava Ringi 12 kinnistu (pildil) tasuta hoonestusõigust kümnelt aastalt viieteistkümnele, et koolil oleks võimalik oma tegevust pikemaks ajaks planeerida.

Läinud aastal taotles MTÜ Sütevaka Gümnaasiumi Toetajate Ühendus Ringi 12 kinnistu koormamist tasuta hoonestusõigusega 7. juunini 2055 ehk samaks tähtajaks, milleks on ühenduse kasuks seatud Lõuna 20 (kooli põhihoone) hoonestusõigus. Volikogu nõustus juunis kümneaastase hoonestusõigusega, lähtudes eeldusest, et Lõuna 20 kinnistul on võimalus juurde ehitada.

Samuti arvestas volikogu eelmisel aastal sellega, et kool taotles algklasside avamiseks Hansagümnaasiumi algklasside maja. Selles majas otsustas linnavalitsus aga hoopis lasteaia avada.

Ringi 12 kinnistu koormamiseks oli vaja valitsuse nõusolekut, mis saadi alles oktoobri lõpus. Koolil polnud võimalik niikaua oodata ja ta investeeris suvel Ringi 12 katusekatte ja -tugistiku remonti 28 892 eurot.

Humanitaargümnaasiumi direktori Andres Laanemetsa sõnade järgi võimaldab kümneaastane kasutusperiood tulevikku planeerida kõigest seitsmeks aastaks, sest õppetööks kasutatavate ruumide vähenemist tuleb vähemalt kolm aastat ette näha.

Linnavalitsus oli kooli argumentidega päri ja küsis eile volikogult luba hoonestusõiguse tähtaja pikendamiseks. Ainsana kahtles selle mõttekuses volikogu liige Eino-Jüri Laarmann, kes avaldas arvamust, et võib-olla viie aasta pärast kooli enam polegi. Ülejäänud volikogu liikmed kooli suutlikkuses ei kahelnud ja nii otsustatigi Ringi 12 maja 15 aastaks kooli käsutusse anda.

Abilinnapea Romek Kosenkranius ütles, et kool pole maha matnud mõtet Lõuna 20 kinnistule juurdeehitus teha. Praegu toimub selle arhitektuurikonkurss ja kui kõik hästi läheb, võidakse peagi ehitusega alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles