Pärnu Kesklinna sillal laupkokkupõrke põhjustanu viis sinnamaani sõltuvus (3)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Mercedese juht kaldus 15. mai õhtul Pärnu Kesklinna sillal järsku vastassuunda ja sõitis otsa vastu sõitnud Chryslerile.
Mercedese juht kaldus 15. mai õhtul Pärnu Kesklinna sillal järsku vastassuunda ja sõitis otsa vastu sõitnud Chryslerile. Foto: Pärnu Postimees

Tallinna vanglas suvel 27aastaseks saanud Chris Matsalu, kes mais Pärnu Kesklinna sillal autoga narkouimas vastassuunda kaldus ja vastusõitjale sisse põrutas, pidi nüüd neli korda Tallinna ja Pärnu vahet uhama, kuid sedapuhku konvoiga politseibussis.

Kuigi süüdistatava ja tema kaitsja Andres Simsoni huvi oli juhtumiga võimalikult kiiresti ühele poole saada, tuli kohtupidamine aina edasi lükata, sest kuidagi ei andnud end näole teine süüdistatav, kes samas menetluses pidi kohtukulli ette ilmuma.

Autorooli keeras Matsalu neljal politseinike tuvastatud korral uimastite mõju all mõistagi üksi. GBLi (korgijooki) ja kokaiini konfiskeerisid ametnikud samuti viiel korral tema valdusest. Kohus lükkus mitu korda edasi, kuna Matsalu oli ühes Põlva kandi mehe Kristo Uiboga pannud toime pisivarguse, mistõttu nende kriminaalasjad ühendati.

Mõlemad olid mullu novembris Pärnu Bauhofist kaasa haaranud mõõdulindi. Matsalu võttis veel kruvikeeraja otsakute komplekti, Uibo aga tööjalatsid, jättes kauplusele vastutasuks oma vanad Crocsid.

Pea kuu pärast istungi esialgset aega istus Uibo 16. oktoobril viimaks Tartu maakohtu Võru kohtumajas Põlvas, et videosilla vahendusel sellel Pärnu maakohtu istungil osaleda. Nii jõuti kohtuvaidlusega lõpuks nii kaugele, et eile sai õigusemõistja Anu Tammeniit otsuse teatavaks teha.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles