Pärnumaale lisandus kaks koroonaviirusega nakatunut

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Synlabi laborant Mario Roostalu registreerib koroonaviiruse proovi jõudmise laborisse.
Synlabi laborant Mario Roostalu registreerib koroonaviiruse proovi jõudmise laborisse. Foto: Gerly Kedelauk, Synlab Eesti

Viimasel ööpäeval analüüsiti Eestis 2803 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 134 tulemus osutus positiivseks. Pärnumaale tuli juurde kaks nakatunut.

Terviseameti on Pärnumaa viimaste juhtumite asjaolud veel ebaselged.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviiruses tuvastati 79 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 33, Lääne-Virumaale ja Raplamaale neli ning Pärnu-, Tartu- ja Võrumaale kaks nakatunut. Järva-, Lääne- ja Valgamaale laekus üks positiivne analüüsivastus. Viiel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Üldjuhul on sel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 64,18.

Haiglaravi vajab Eestis 40 inimest. Pärnu haiglas oli eilse seisuga ravil kolm koroonasse nakatunut, kellest üks Pärnumaalt.

Terviseameti teatel on viimasel ajal näha sümptomiteta viiruskandjate osa kasvu. Samuti on suurenenud positiivsete testide arv ööpäevas ja see viitab ohule, et tekkida võib viiruse varjatud levik. Terviseamet kutsub kõiki üles juba kergete haigusnähtudega testima minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles