GALERII ⟩ Pärnumaa derbis löödi viis väravat, Vaprus kindlustas meistrisarja kohta

Märt Pilme
, reporter
Copy
Vändra ja PJK lahingust väljusid võitjana pärnakad.
Vändra ja PJK lahingust väljusid võitjana pärnakad. Foto: Urmas Luik

Jalgpalli esiliigas algas viimane voor. Pärnumaa klubidest on Pärnu Vaprus kinni meistrisarja pääsmes, Vändra Vaprus ja Pärnu jalgpalliklubi (PJK) võitlevad liigasse püsimajäämise nimel.

27. vooru järel jätkasid omavahel heitlemist esikuuik ja tagumised neli. Pärnu Vaprus pidas oma 28. vooru matši ära eile, kui alistas kodusel Rannastaadionil 355 fänni ees Tartu Tammeka U21 võistkonna 4:0. Vaprate Karude eest skooris kahel korral Reno Mark, kes sekkus vahetusest alles 81. minutil. Tabamuse said kirja ka kapten Kristen Saarts ja Tõnis Vihmoja, kes realiseeris penalti.

Vändras läksid 110 pealtvaataja ees vastamisi kaks Pärnumaa tiimi: kohalik Vaprus ja PJK. Ehkki vändralased asusid viiendal minutil Envar Lauteri väravast juhtima, võitis PJK viimaks 4:1. Igor Prinsi hoolealustest sai kaks tabamust oma nimele Risto Kauniste ja ühe Petro Namuilyk. Korra lõi kodumeeskond palli oma võrku, see värav kanti Chris Andersoni nimele.

Jalgpalli esiliiga tabel.
Jalgpalli esiliiga tabel. Foto: Jalgpall.ee

Viimases voorus pallib esikuuik viis mängu, tagumised piirduvad kolmega. Esiliiga parim tõuseb otse meistrisarja, teine koht mängib üleminekumänge. Esiliiga kaks viimast kukuvad otse kolmandale liigatasemele, kaheksas koht peab liigasse kuuluvust tõestama üleminekumängudel.

Nõnda on Pärnu Vaprus nelja mängu kaugusel Premiumi liigast. PJK läheks praeguse seisuga üleminekumängudele ja Vändra langeks liigast välja.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles