Koroonasse nakatunud pärnumaalane tõi viiruse Hispaaniast

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Viimase ööpäeva jooksul lisandus Pärnumaal üks koroonaviirusesse nakatunu.
Viimase ööpäeva jooksul lisandus Pärnumaal üks koroonaviirusesse nakatunu. Foto: Mihkel Maripuu

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1631 koroonaviiruse esmast testi, millest 80 tulemus osutus positiivseks. Pärnumaalaste seast tuvastati küll kolm nakatunut, kuid kaks neist elavad Harjumaal ja juhtumid on üle antud terviseameti Põhja regionaalosakonnale.

Ainus ööpäeva jooksul haigestunud Pärnumaa elanik nakatus Hispaanias. Eile nakatunute read maakonnas ei täienenud, kuid nädalavahetusel tuvastati siinmail neli uut juhtumit.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus diagnoositi 57 inimesel. Ida- ja Lääne-Virumaale lisandus kolm ja Raplamaale kaks uut nakatunut, Järva-, Lääne-, Põlva-, Saare- ja Võrumaale aga üks.

Seitsmel positiivse proovi andnul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Harilikult on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 75,10 ja 4,7 protsenti teste on olnud positiivsed.

Tänase seisuga vajab Eestis haiglaravi 45 COVID-19 patsienti, neist juhitaval hingamisel on kaks.

Koroonaviirus Eestis aina levib ja samuti suureneb nende juhtude hulk, mille puhul nakkuse allikas pole teada. Eelkõige on terviseamet mures viiruse kiire leviku pärast Harjumaal ja Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles