Video ⟩ Vändra kool pälvis ettevõtliku kooli konkursil teise koha

Pärnu Postimees
Copy
Projekti käigus sündis viie Vändra gümnaasiumi õpilase kavandi põhjal vaip.
Projekti käigus sündis viie Vändra gümnaasiumi õpilase kavandi põhjal vaip. Foto: Erakogu

Täna selgusid haridusprogrammi “Ettevõtlik kool” edulugude konkursi “Õppimine on põnev!” laureaadid. Parimad lood kuulutati välja neljas kategoorias virtuaalsel hariduskonverentsil “Ennast juhtiv ja väärtust loov noor ei ole imeloom!”. Koostööteo kategoorias pälvis teise koha Vändra gümnaasiumi OÜ Valley ettevõtlusõppe projekt.

Tänavusele konkursile esitati 111 edulugu, mille hulgast komisjon valis välja tosin paremat.

​“Ettevõtliku kooli” programmi arendusjuhi Heidi Uustalu jutu järgi näitavad rohked edulood seda, kui ettevõtlikud ja põnevate ideedega on nii noored kui ka kõik haridustöötajad.

​Uustalu sõnul on märgata ja tunnustada äärmiselt oluline. “See on suur kiitus meie kõikidele haridusasutustele, õpetajatele ja noortele, kes õppetöö käigus või sellevälisel ajal viivad ellu märkimisväärseid algatusi, mis edendavad meie kõigi ettevõtlikkust,” lausus ta.

Parima koostööteo kategoorias võitis Rakvere gümnaasiumi filmifestivali projekt, järgnesid vändrakad ja Paide Tähepai lasteaed.

Vändra kooli õpilased on ametis oma vaiba loomisega.
Vändra kooli õpilased on ametis oma vaiba loomisega. Foto: Erakogu

Vändra gümnaasiumi õpilased tegid projekti käigus koostööd kohaliku osaühinguga Valley, kus esmalt tutvusid vaipade tootmisega, seejärel lõid enda kavandid. Viie õppuri töödest kombineeriti oma vaiba kavand ja kooti see tehases valmiski.

Edulugude konkurssi korraldab “Ettevõtlik kool” 2008. aastast, et soodustada ettevõtlikku õpet ja edulugude kaudu ärgitada teisi koole ja lasteaedu leidma nutikaid lahendusi, kuidas seda õppetöö käigus teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles