Maakonna neli nakatunut said viiruse mujalt

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Terviseamet kutsub kõiki üles minema testima juba kergete haigusnähtude korral.
Terviseamet kutsub kõiki üles minema testima juba kergete haigusnähtude korral. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viimasel ööpäeval analüüsiti Eestis 2198 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 131 ehk kuus protsenti osutusid positiivseks. Pärnumaale lisandus neli nakatunut.

Ükski neljast rahvastikuregistri järgi Pärnumaa elanikust ei saanud nakkust Pärnumaalt: üks nakatus Tallinnas lasteasutuses ja teine sai viiruse perekontakti kaudu samuti pealinnast. Kaks Pärnumaal registreeritud ja positiivse proovi andnud inimest elavad hoopis Tallinnas, üks neist nakatus Soomes tööl ja teise puhul nakatumise asjaolusid veel selgitatakse.

Lääne regionaalosakond jälgib Pärnumaal 152 lähikontaktset ja 40 haigestunut. 

Haiglaravi vajab 53 inimest. Pärnu haiglas on ravil kaks patsienti, kellest üks Pärnumaalt.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus tuvastati 95 inimesel. Ida-Virumaale lisandus kaheksa, Tartumaale kuus ja Pärnumaale neli nakatunut. Järva- ja Põlvamaale tuli neid juurde kolm ja Hiiumaale kaks. Jõgeva-, Rapla-, Valga-, Viljandi- ja Võrumaale laekus üks positiivne tulemus. Viiel positiivsel puudus registris elukoht. Üldjuhul on sel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 91,65 ja positiivsete testide protsent 5,3.

Eestis on kokku tehtud ligemale 271 000 esmast testi, nendest 5464 ehk kaks protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Koroonaviiruse levik kasvab riigis iga päevaga, sealhulgas nende juhtude arv, kus nakkusallikas pole teada.

Terviseamet soovitab hoiduda haigena tööle või kooli minemast, loobuda kohtumast sõpradega ja üritusele või peole minekust.

Haigusnähtudega tuleb tervenemiseni püsida kodus.

Viimasel ajal on tõusnud asümptomaatiliste viiruskandjate hulk ja suurenenud on positiivsete testide osa ööpäevas, see viitab ohule, et viirus võib olla hakanud levima varjatult. Terviseamet kutsub kõiki üles minema testima juba kergete haigusnähtude korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles