Pärnumaale lisandus üheksa pärgviiruse kandjat, mitmes ettevõttes on korraldatud laustestimisi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonaviiruse testimine.
Koroonaviiruse testimine. Foto: Dmitri Kotjuh

Möödunud ööpäeval tehti Eestis 2427 esmast koroonaviiruse testi, millest 241 andsid positiivse tulemuse. Pärnumaale lisandus rahvastikuregistri järgi üheksa nakatunut, kellest kolm on seotud Hiiumaa koldega.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhi Kadri Juhkami sõnade kohaselt nakatus üks maakonna inimene oma tutvuskonna ja teine perekontakti kaudu ja üks neist sai nakkuse, kui Lõuna regioonis kohtus haigestunud inimesega. Ülejäänud juhtude puhul nakatumise asjaolusid alles selgitatakse.

Pärnumaal jälgib terviseamet praegu 43 nakatunut. “Lähikontaktseid oli eilse seisuga 133, kuid neid lisandub praegu kogu aeg juurde,” selgitas Juhkam.

Päris mitmes maakonna ettevõttes on lähiajal korraldatud laustestimisi. Sellist testimist on nakkusohu tõttu tehtud firmas Kajax Fishexport ja samuti mõni päev tagasi Pärnumaa perearstikeskuses. Seoses ühe nakatununa Wendres on temaga kokku puutunud töötajad saadetud karantiini ja testida on plaanis kümne päeva möödudes ehk kui eneseisolatsiooni aeg lõpeb.

“Perearstikeskuses tehti ühe positiivse vastuse saanud töötaja pärast laustestimine, aga õnneks osutusid kõigi teiste testitulemused negatiivseks,” rääkis Juhkam.

Eesti nakatumiskordaja viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta on 105,8 ning positiivseid tulemusi tehtud testidest 9,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles