Galerii Pärnumaa esimene bussijaamagalerii avati hommikuhämaruses

Copy

Nii vara, kell kaheksa hommikul, avati täna Tori bussijaamas kunstigaleriid sellepärast, et siis on siin rahvarohkeim aeg – Aleviku peatuses võtab sõitjaid peale kolm bussi. Samasugune galerii avati paar tundi hiljem valla teises otsas Ares, kus nüüdsest aitab bussisõitu näituste vaatamise kõrval põnevamaks teha rändaja raamatukogu.

Tori bussijaamas avas esimese näituse “Lumevalge” kohalik tuntud fotograaf Ülo Soomets ja Are bussijaama kaunistavad esimesena siitkandimehe Hevar Aasa loodusfotod Niidu külast.

Are huvikeskuse juhataja Vilja Alamaa lausus, et Aasa fotod olid varem üleval Are huvikeskuses, kuid paljud pole neid veel näinud. Soometsa ekstra bussijaama näituseruumi mõeldud talviseid vaateid saab imetleda esimest korda ja vähemalt jaanuari keskpaigani. Kui väljas lund ei ole ega tule, siis bussijaamas leidub seda ikka.

Tori rahvamaja juhataja Argo Juske jutu järgi on järgmiste näituste suhtes mõte teha koostööd koolide-lasteaedadega, kus lapsed teevad pildid ja vald hoolitseb paspartuude ja klaasraamide eest. Alamaa sõnutsi annaks vahvaid fotonäitusi luua ümbruskonna sündmustest. Sellise asukohaga galeriis ongi maalidest lihtsam eksponeerida fotosid, millest annab printida lisaeksemplare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles