Lahinguks ei läinudki: Pärnu korvpallurid alistasid Rapla kindlalt

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadam.
Pärnu Sadam. Foto: Tairo Lutter

Eesti-Läti korvpalli ühisliigas läksid Pärnu spordihallis vastamisi kohalik Sadam ja Rapla Avis Utilitas.

Korvpallurid jooksid platsile teadmisega, et põhiturniiril Eesti ja Läti tiimid omavahel tänavu ei kohtu. Viirusest tingituna moodustati kaks alagruppi (Eesti ja Läti), kes omavahel madistavad neli ringi. Kuidas mängitakse ühisliiga play-off’id, pole veel teada. Eesti meistrivõistluste arvestuses mängitakse kaks lisaringi ehk kokku on koduse tšempionaadi põhiturniiril kuus ringi, millele järgnevad kohamängud.

Rapla tuli Pärnusse mängujuhist liidri Mario Ihringuta, sest slovakki vaevab hüppeliigese vigastus. Nõnda olid külalised mänguks üles andnud vaid üheksa pallurit. Suvepealinna sats pidi läbi ajama Kasper Suuroruta, kellele teeb muret põlv.

Heiko Rannula juhendatava tiimi eest jooksid 250 pealtvaataja silme, kaasa arvatud koondise peatreeneri Jukka Toijala silme all algrivistuses väljakule Edon Maxhuni, Robert Valge, Hugo Toom, Mihkel Kirves ja Lauris Blaus. 

Mängu alguses sattus vigadega pahuksisse Kirves, kes tegi neid nelja minutiga kolm. Sellegipoolest õnnestus pärnakatel avaveerand 21:18 võita. Teisel neljandikul sai Pärnu mängu jooksma ja vahe paisus kiiresti 12 punktini. Poolaja lõpus andis omakorda vastulöögi Rapla, kes pausiks oli vähendanud vahe seitsme punktini (37:44).

Teist poolaega alustas Pärnu 9:0 spurdiga ja külalised olid üle kolme minuti kuival. Veerandi keskel oli enesekindlalt tegutsenud pärnakate eduseis 19 silma ja sama vahe säilis perioodi lõpus (73:54).

Viimasel kümnel minutil enam lahinguks ei läinudki ja Pärnu eest pääsesid platsile kõik 11 meest. Lõppskoor 83:69.

Kaalukeeleks kujunes viskeprotsent, mis pärnakatel oli 49 ja Raplal 32. Samuti kaotasid meie mehed vähem palli (12 vs. 15) ja tegid rohkem vahellõikeid (8 vs. 3)

Üleplatsimeheks tõusis suvepealinna tiimi soomlasest mängujuht Maxhuni, kes panustas 22 punkti ja kuue resultatiivse sööduga. Valge lisas 17 silma, viis söötu ja viis lauapalli. Linards Jaunzemsi kontole jäi 22 minutiga 16 punkti ja kaheksa lauapalli. Rapla tulemuslikem oli varem Pärnus pallinud Saimon Sutt, kes viskas 17 punkti, hankis seitse lauapalli ja jagas kuus resultatiivset söötu.

Edon Maxhuni.
Edon Maxhuni. Foto: Raul Mee

Pärnul on nüüd kuus võitu ja kaks kaotust, Rapla saldo on 5:4.

Sadam mängib järgmisena pühapäeval kodusaalis TalTechiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles