Metsoja kutsus linnavolinikke ühinema avaldusega, et riik toetaks uue silla ehitust suurema summaga

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Tänane Pärnu linnavolikogu istung toimub Paikuse kooli aulas.
Tänane Pärnu linnavolikogu istung toimub Paikuse kooli aulas. Foto: Urmas Luik

Tänasel Pärnu linnavolikogu istungil tegi volikogu liige Andres Metsoja poliitilise avalduse, milles kutsus kõiki linnavolinikke ühinema avaldusega Eesti valitsusele. Eesmärk on tagada riigilt Pärnu kolmanda silla ehituseks 15 miljonit eurot.

Metsoja sõnade kohaselt on kõik Pärnu volikogus esindatud fraktsioonid toetanud uue silla rajamist. „Pärnu peab olema oma eesmärkides ambitsioonikas. Kesklinna sildu tuleb käsitleda tervikuna, et need teeniksid nii oma elanikke kui külalisi ning looksid tänapäevase elukeskkonna. Isamaa toetab uue silla rajamist koos seda teenindava teedevõrguga Ehitajate teest nn Laarmanni ristmikuni.”

Metsoja arvates ei tohiks taganeda seni kokkulepitust. „Varasem kokkulepe nägi ette, et pool kavandatava silla rahast tuleb linnaeelarvest ja pool riigi toetusena. Paraku on ettevalmistusperioodi käigus saanud selgeks, et silla kogumaksumuseks ei kujune 16,8 miljonit eurot, vaid 22 miljonit. Sellele lisanduvad omakorda juurdepääsuteede võrgu loomise ja Kesklinna silla remondi kulud,” selgitas ta.

Nii oleks Metsoja hinnangul kogu linnarahva huvides, et riigi panus oleks suurem. “Seepärast seisab Isamaa selle eest, et riigi toetus uue silla rajamiseks tõuseks 8,6 miljonilt eurolt 15 miljonini,” märkis ta.

„Kutsume kõiki volikogus esindatud poliitilisi jõude seisma selle eest, et saavutada suurem riigi toetus,” ütles Metsoja poliitilises avalduses.

Isamaa pressiesindaja teatel arutab valitsus lähiajal majandus- ja kommunikatsiooniministri Taavi Aasa ettepanekul perioodi 2014–2020 transporditaristu arendamise investeeringute kava muutmist. Ettepaneku kohaselt lisatakse kavva Pärnu linna projekt „Raba–Laia tänava silla ehitus” ja AS Eesti Raudtee projekt „Tapa jaama sorteerimispargi rekonstrueerimine, I etapp”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles