Sirje Niitra: Testimise ootus külvab hirmu​

Sirje Niitra
, ajakirjanik
Copy
Sümptomitest teadasaamise järel suunab pereõde patsiendi kohe koroonaviiruse testi tegema. Päev hiljem on aeg testida ja vastuski saabub juba järgmisel päeval.
Sümptomitest teadasaamise järel suunab pereõde patsiendi kohe koroonaviiruse testi tegema. Päev hiljem on aeg testida ja vastuski saabub juba järgmisel päeval. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Isadepäevaga tipnenud nädalavahetusel, kui Pärnu restoranid olid pilgeni täis nii kohalikke kui mujalt Eestist tulnuid, nii et mõni kriitilisem inimene nimetas seda aega koguni koroonafestivaliks, oli rannas paiknev Quvalitase testimispunkt kinni mis kinni ja paljud pidid oma haigustunnustega mitu päeva kodus pabistama.

Noor naine tunneb juba mõnda aega kipitust kurgus. Ta on töö pärast käinud nii Tallinnas kui Tartus ja ehkki on järginud hoolega hügieeninõudeid, poeb hinge kahtlus. Teeb soolaauru ja käib massaažis, aga kurk kipitab ikka, on paistes, segab juba neelamist ja hingamist. Lõpuks otsustab siiski laupäeval helistada perearsti nõuandetelefonil, nagu terviseameti juhistes on kirjas selle kohta, kuidas käituda COVID-19sse nakatumise kahtluse korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles