Vaprakesed tõestasid end meistriliigas

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Vaprus mängis viimases voorus pronksi teeninud Saku tiimiga 1:1 viiki. Kui Saku võitnuks, teeninuks nad hõbeda.
Pärnu Vaprus mängis viimases voorus pronksi teeninud Saku tiimiga 1:1 viiki. Kui Saku võitnuks, teeninuks nad hõbeda. Foto: Svetlana Tšižova

Pärnu Vapruse jalgpallinais­konna meistriliiga debüüthooaeg lõppes kaheksa satsi seas neljanda kohaga.

Vaprakeste tõus tippkonkurentsi on olnud kiire ja pöörane: 2017. aastal loodud tiim pallis esimesel kahel hooajal rahva­liigas ja mullu teises liigas, kus saavutati teine koht. Kui esiti mõeldi, kas panna end tänavu proovile esiliigas, pakuti pärnakatele kohta hoopis tippseltskonnas, kuna paljud naiskonnad loobusid. Vaprus võttiski pakkumise vastu ja hoiab Pärnu jalgpalli­klubi (PJK) lõpetamise järel suvepealinna naiste jalgpalli pildil.

Tänavu oli liigas 20 vooru, millest pärnakad võitsid seitse, viigistasid viis ja kaotasid kaheksa matši. Seejuures löödi 14 vooru järel tabel pooleks ja Vaprus madistas edaspidi vaid esikol­miku naiskondadega, kust tuligi pool allajäämisi.

Kolmandat aastat järjest valitses FC Flora, kes kogus 56 silma. Hõbemedal riputati Tallinna Kalevi (37) ja pronks Saku Sportingu (36) naiste kaela. Pärnakad teenisid 26 punkti ja neile järg­nesid Põlva Lootos, Tuleviku ja Suure-Jaani ühisnaiskond, Tartu Tammeka ja Nõmme Kalju.

“Kuna olen varem meistriliigas mänginud ja tean eri naiskondade taseme vahet, siis hooaja alguses uskusin, et esinelikusse pääseda on reaalne,” avaldas Pärnu võistkonna mängiv peatreener Kristina Bannikova, kes ühtlasi kuulub naiste koondisse ja juhendab Vapruse poisse. “Eks esikolmik olnud meist taseme poolest parem, aga kartsin, et nad on meist punktide poolest veel kaugemal. Hooaja lõpp oli ikka põnev!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles