Pärnumaale lisandus rekordarv koroonaviirusega nakatunuid

Pärnu Postimees
Copy
Pärnumaale lisandus 17 koroonaviirusega nakatunut.
Pärnumaale lisandus 17 koroonaviirusega nakatunut. Foto: Mailiis Ollino

Viimase ööpäeva jooksul tehti terviseameti andmetel 4944 koroonaviiruse testi, neist 349 osutusid positiivseks. Pärnu maakonda lisandus 17 viiruskandjat.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus tuvastati 205 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 75 ja Tartumaale 18 uut positiivset testitulemust. Pärnumaale laekus neid 17, Viljandi- ja Lääne-Virumaale kuus. Valgamaal tuvastati neli ning Jõgeva-, Võru-, Rapla-, Lääne- ja Saaremaal kaks nakatunut. Hiiu-, Järva- ja Põlvamaale lisandus üks viiruskandja. Viiel positiivse proovi andnul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Pärnumaale lisandunud neli nakatunut said viiruse pereliikmelt ja neli tuttavalt. Kahel juhul nakkusallikas ei selgunud, maakonna ülejäänud juhtumite asjaolusid selgitatakse.

Lääne regionaalosakond jälgib ligi 1100 inimest, kellest 165 on haigestunud. Pärnumaal vaadeldakse 11 nakatunuga kooli kollet ja hooldekodu kollet, kus on 16 nakatunut.

Tänahommikuse seisuga viibib haiglas 146 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on seitse inimest. Koju saadeti viis inimest. 

Ööpäeva jooksul suri koroonasse nakatunud 91aastane naine. Kokku on Eestis surnud 88 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 671 COVID-19 haigusjuhtumit 655 inimesega.

Tervenenud on 5701 inimest. Neist 4304 inimese (75,5 protsendi) haigusjuhtum on lõpetatud, 1397 inimese (24,5 protsendi) puhul on positiivsest testist möödunud üle 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles