Siin kandis päästjaid ja politseinikke tänu heale värbamistööle veel jätkub

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Kuigi paljud päästjad on juba võrdlemisi küpses eas, peavad kõik vastama kutsekvalifikatsiooni, füüsilistele ja tervislikele nõuetele. Järeleandmisi ei tehta kellelegi.
Kuigi paljud päästjad on juba võrdlemisi küpses eas, peavad kõik vastama kutsekvalifikatsiooni, füüsilistele ja tervislikele nõuetele. Järeleandmisi ei tehta kellelegi. Foto: Lilli Tölp

Eestis siseturvali­suse eest seisvatel politseil ja päästeametil on Pärnumaal enamik ametikohti täidetud, kuid ­juba tehakse hoolega tööd, et kümmekonna aasta pärast olukord hapuks ei läheks.

Nii pääste kui politsei esindajad lausuvad kui ühest suust, et töötajaid oleks hoopis hõlpsam värvata, kui neile saaks pakkuda paremat palka.

Selle aasta riigikontrolli aasta­aruandes sedastatakse, et kogu ala, mis jääb Harju- ja Tartumaalt välja, on ääremaa. Selle põhjus pole ainult rahapuudus, vaid töötajaidki napib. Raportis märgitakse, et täitmata, ent elutähtsate töökohtade arv kasvab ja inimesi ei paista nendele erialadele tulevat kusagilt.

Nagu avaldas Pärnumaa päästepiirkonna juhataja Andro Oviir, on meie maakonnas praegu täitmata neli päästja ametikohta: Tõstamaal kaks ning Pärnu-Jaagupis ja Vändras üks. Peale selle on puudu kaks meeskonnavanemat Pärnu komandos.

“Nende ametikohtade suhtes on komandopealikel lahendused olemas ja praegu käib töötajate tööle vormistamine, koolitamine või üleviimine teistest struktuuriüksustest,” täpsustas Oviir, märkides, et aastalõpp on alati uute päästjate värbamise aeg, kuna päästja kutseõpe Väike-Maarjas algab jaanuari alguses. “Oleme kokku leppinud, et konkursid vabade kohtade täitmiseks toimuvad oktoobris-novembris ja detsembris võtame uued mehed või naised tööle.”

Pärnu politseijaoskonnas on selle juhi Üllar Küti sõnutsi praegu kogu kollektiiv komplekteeritud. Kui toimetus läinud töönädala viimasel päeval selle kohta päris, oli täitmata üks ametikohtadest, kuid sellegi konkurss on lõppenud ja praegu peetakse töövestlusi. “Viimastel aastatel oleme pigem olnud olukorras, kus töölesoovijaid on rohkem, kui meil võimalust neid võtta on,” avaldas Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles