Pärnumaal koroonasse nakatunute arv langes taas

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonaviiruse testimine sissesõidupunktis.
Koroonaviiruse testimine sissesõidupunktis. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimasel ööpäeval Pärnumaal analüüsitud 126 koroonaviiruse testi seas oli viis positiivset. Päev varem lisandus maakonda aga 17 nakatunut ja korrati sügisese koroonalaine päevarekordit, mis sündis eelmise nädalal lõpul.

Ühel Pärnumaa nakkusjuhtumitest saadi viirus töökohal ja teisel õppeasutuses. Ülejäänud juhtude asjaolusid selgitatakse.  

Terviseameti Lääne regionaalosakond jälgib 11 nakatunuga Mai kooli ja üheksa nakatunuga Uulu põhikooli kollet ning Jõõpre Kodu kollet – hooldekodus on 14 nakatunut.

Pärnu haiglas oli eilse seisuga ravil seitse koroonapatsienti. Kahe nädala haigestumus 100 000 elaniku kohta on maakonnas 121,8.

Eestis tervikuna analüüsiti möödunud ööpäeval 5738 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 376 ehk 6,5 protsenti testidest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus tuvastati 164 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 114, Tartumaale 43, Viljandimaale 11, Lääne-Virumaale kuus, Pärnumaale viis, Põlva-, Rapla- ja Jõgevamaale neli, Läänemaale kolm ja Hiiu- ja Järvamaale kaks nakatunut. Saare-, Valga- ja Võrumaale igasse üks. 11-l positiivse proovi andnul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Haiglas on laupäeva hommikul 180 patsienti, kellest kuus on juhitaval hingamisel ja 18 vajavad intensiivravi. Päev varem oli haiglas kaks patsienti rohkem.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Eestis 322,58 ja esmaste positiivsete testide protsent 5,8.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles