Pärnumaa nakatumiskõver pöördus nädalavahetusel alla

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonaviiruse antikehade testimine laboris.
Koroonaviiruse antikehade testimine laboris. Foto: Kristjan Teedema

Viimasel ööpäeval Pärnumaal analüüsitud 179 koroonaviiruse testi seas oli kaks positiivset. Ühel juhul saadi viirus töökohal ja teise nakkuallikas on teadmata.

Terviseameti Lääne regionaalosakond jälgib üheksa nakatunuga Uulu põhikooli kollet ja Jõõpre Kodu kollet, kus on 14 nakatunut.

Pärast möödunud reedel ööpäevaga tuvastatud 17 positiivset testitulemust, on nakatumiskõver võtnud suuna kergelt allapoole. Laupäeval ja pühapäeval tuvastati siinmail vastavalt viis ja kuus positiivset tulemust.

Kahe nädala haigestumus 100 000 elaniku kohta on maakonnas 120,7.

Pärnu haiglas oli tänahommikuse seisuga ravil viis COVID-19 patsienti, intensiivravi ei vajanud neist keegi.

Ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3934 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 256 ehk 6,5 protsenti testide koguarvust. Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proove Harjumaale – 120. Harjumaa uutest juhtumitest 102 lisandus Tallinna.

Ida-Virumaale tuli juurde 54 ja Tartumaale 49 uut viirusjuhtu. Viljandimaale lisandus kuus nakatunut ning Võru- ja Valgamaale neli, Lääne-Virumaale kolm ja Pärnumaale kaks, Põlva- ja Raplamaale üks. 12-l positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Eestis 335,75 ja esmaseid positiivseid tulemusi testide koguarvust kuus protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles