Graafik ⟩ Kahes koolis toimunud laustestimisel uusi nakatunuid ei avastatud

Pärnu Postimees
Copy
Ööpäeva jooksul tehti koroonaviiruse test 192 pärnumaalasele.
Ööpäeva jooksul tehti koroonaviiruse test 192 pärnumaalasele. Foto: Madis Veltman

Viimasel ööpäeval tehti koroonaviiruse test 192 pärnumaalasele ja uusi nakatunuid oli nende seas kolm ehk 1,6 protsenti testitutest.

Ühe uue juhtumi puhul ei õnnestunud terviseametil nakkusallikat tuvastada, kahe juhtumi asjaolusid selgitatakse.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Pärnumaal 123.

Terviseameti Lääne regiooni juhataja Kadri Juhkam ütles, et praegu on maakonnas üle viie nakatunuga koldeid kaks: Jõõpre hooldekodu ja Uulu põhikool. Ta lisas, et Jõõpre Kodu jääb ilmselt jälgimise alla veel vaid mõneks päevaks, sest viiruskandjaid seal juurde tulnud ei ole.

Küll on kahe suure Pärnu kooli mõnes klassis hiljaaegu korraldatud laustestimine. Testiti nende klasside õpilasi, kus juba varem oli avastatud nakatunuid. Samuti läksid kontrolli õpetajad, kes nende klassidega olid kokku puutunud.

“Koidula gümnaasiumi vastused on olnud siiamaani negatiivsed. Ühe klassi testimine peaks tulema veel homme,” märkis Juhkam. Lisades, et samuti testiti osa Sütevaka kooliperest, kus samamoodi pole nakatunuid lisandunud.

Viimasel ööpäeval analüüsiti Eestis 4154 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 191 ehk 4,6 protsenti kõigist testidest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus tuvastati 95 inimesel, neist 74 elab Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 31, Tartumaale 26, Võrumaale seitse, Rapla-, Saare- ja Lääne-Virumaale neli, Viljandimaale kolm ja Hiiu-, Lääne-, Põlvamaale kaks nakatunut. Järva- ja Jõgevamaale tuli juurde üks haigusjuhtum. Kuue positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta riigis on 336,12 ja esmaste positiivsete testide protsent 6,1.

Tänahommikuse seisuga on haiglas 206 COVID-19 patsienti, neist juhitaval hingamisel 12.

Ööpäeva jooksul suri kolm koroonaviirusega nakatunud eakat naist: 86-, 88- ja 90aastane. Kokku on Eestis surnud 121 koroonaviirusega nakatunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles