Kuidas Kollisti selts Keskerakonnalt raha küsis

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Kollisti Seltsi kõneisik Naali-Marie Liivrand.
MTÜ Kollisti Seltsi kõneisik Naali-Marie Liivrand. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Vana-Pärnus tegutseva Kollisti seltsi esindaja Naali-Marie Liivranna sõnutsi maksis OÜ Futurelink seltsile 2005. aastal 5000 krooni Mart Viisitamme korraldusel, kompenseerimaks Liivranna foto kasutamist Keskerakonna valimisreklaamis.

Liivranna jutu järgi avaldas Keskerakonna ajaleht Kesknädal enne valimisi reklaami, milles lubas valijatele, et pensionäridele makstakse 500 krooni toetust. Reklaamis kasutati Liivranna fotot, mille kasutamiseks naise sõnade järgi luba ei küsitud.

„Kui Viisitamm tuli Vana-Pärnusse enne valimisi agitatsiooni tegema, küsisin, kas tal on raha minu pildi kasutamise eest kaasas,“ meenutas Liivrand. „Viisitamm küsis, kui palju vaja on, ja ma ütlesin, et 5000 krooni. Varsti kandiski Kuusalu valla aadressiga firma seltsile 5000 krooni,“ seletas Liivrand.

Äripäevas avaldatud dokumentide järgi, kirjutas Liivrand Mart Viisitammele 2005. aasta oktoobris ka kirja, milles palus 5000 krooni Kollisti seltsi ruumide remondiks. „Kui olete nõus, siis kuhu esitada arve? Kas kirjutada arvele ainult ruumide rent või ka reklaami kulud? Kui lahendate küsimuse positiivselt, siis säästate meie pensionäride raha ja vabastate sponsori otsimisest. Teete heateo, mis väärib ajalehes avaldamist,“ seisab Liivrannalt Viisitammele läkitatud elektronkirjas.

Viisitamm vastas lühidalt: „Teeme ära! Reklaam. Futurelink OÜ. Kiiu 32-22. Kuusalu vald. Harjumaa.“  

Kollisti seltsi esindaja sõnutsi kasutati seda raha seltsi ruumide lae soojustamiseks, mille jaoks saadi toetust veel Pärnu linnavalitsuselt ja ümbruskonna ettevõtetelt.

Liivranna sõnade järgi siples selts tol ajal rahapuuduses ja nii mõnigi seltsi liige heitis ette, et ta Viisitammelt nii vähe küsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles