Nädalalõpp toob enam kui 20 kraadi külma

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvekülm võtab võimust
Talvekülm võtab võimust Foto: Raigo Pajula

Talvekülm kogub hoogu ja nädala teisel poolel langeb õhutemperatuur juba allapoole -20 kraadi.

Venemaa kõrgrõhuala laieneb Läänemere äärde ja kaguvoolus jõuab meile külma õhku. Päevane õhutemperatuur langeb -10 kuni -15 kraadini, aga öösel läheb veel krõbedamaks. «Enam kui 20 kraadi külma nädala teisel poolel öösiti on väga tõenäoline,» kinnitas EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Taimi Paljak.

Tema sõnul näitavad ilmamudelid sellise külma püsimist selle nädala lõpuni ja veel ka uue alguses.

«Lumelisa tuleb veel vaid homme ja võib-olla tsipake ka kolmapäeva öösel, aga kolmapäeva päevast jääb lumesadusid harvaks ja päevad hakkavad selgemaks tõmbuma, nii tuleb nädala teisel poolel selge taeva all enam kui 20 kraadi külma,» ütles Paljak.

Tema sõnul on selge taeva all eriti soodsad olud krõbeda külma tekkeks, mida ei suuda leevendada ka päeval paistev jaanuarikuine väeti päike.

Homne ilm on valdavalt pilves, nõrk või mõõdukas lumesadu levib Lõuna-Eestist põhja poole ning külma on 3-8 kraadi. Ööks vastu kolmapäeva prognoosib EMHI nõrka lumesadu ja külma 6-12, Ida-Eestis kuni 15 kraadi. Sama külmaks jääb ka päevane õhk, mitmel pool sajab lund, kuid päeva jooksul saju võimalus väheneb.

Ööl vastu neljapäeva võib temperatuur langeda juba -20 kraadini, ilm on muutliku pilvisusega ja kohati sajab kerget lund. Saartel jääb soojemaks, seal on külma 5-10 kraadi. Päevane õhutemperatuur tõuseb 9-14 külmakraadini, saartel kuni 3 kraadini.

Ööl vastu reedet on vahelduv pilvisus ja ilm on peamisel sajuta, külma on 12-18, kohati 23 kraadi. Reede päeval on külma 11-16, saartel 3-7 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles