Graafik ⟩ Pärnumaal tekkis uus nakkuskolle

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Ööpäeva jooksul tehti koroonaviiruse test 132 pärnumaalasele.
Ööpäeva jooksul tehti koroonaviiruse test 132 pärnumaalasele. Foto: Marko Saarm

Ööpäeva jooksul analüüsitud 132st pärnumaalase koroonaviiruse testist osutus positiivseks viis, mis on 3,8 protsenti testide koguarvust. Pärnu haiglas on ravil neli COVID-patsienti.

Terviseameti teatel oli viimase ööpäevaga Pärnumaale lisandunud kolme juhtumi puhul põhjuseks nakatumine trennis, ühel juhul  allikat ei tuvastatud. Ühe nakatunu elukoht on rahvastikuregistri järgi Pärnumaal, kuid tegelikult elab ta Harjumaal ja nakatus samuti seal.

Kui eelmisel nädalal taandus viirus Jõõpre hooldekodu ja Uulu põhikooli koldes, kus oli üle viie nakatunu, tekkis uus kolle Lihula vaibavabrikus.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhi Kadri Juhkami jutu järgi tuvastati esimese sealse töötaja nakatumine üle-eelmisel nädalal ja pärast eelmisel nädalal tehtud teste tema töökaaslastele on nakatunuid juba kuus.

“Selle ettevõtte töötajad on saadatud isolatsiooni,” teatas Juhkam.

Nakkuskolde tekkimise oht on Pärnu spordiklubiski, mille klientide seast lisandus viimase ööpäevaga kolm nakatunut. Üks klientidest sai koroonaviiruse eelmisel nädalal.

“Võtame selle treeningusaali külastajad jälgimise alla ja üritame nad testima suunata,” lausus Juhkam.

Nädala jooksul tuvastati pärnumaalaste hulgas 44 koroonaviirusesse nakatunut. Seda on kuue võrra vähem kui üle-eelmisel nädalal.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Pärnumaal 109,1. Nädal tagasi oli see 119,5.

Pärnu haiglas on ravil neli koroonaviirusega nakatunud patsienti ja haigla ravijuhi Veiko Vahula sõnutsi on olukord siin võrreldes muu Eestiga hea.

“Meil on 20 voodikohaga nakkusosakonnas kokku seitse patsienti, neist neli COVID-haiget, kes ei vaja juhitavat hingamist ja on koroonahaigetele eraldatud osas. See on ka ainus osakond haiglas, mis on pooltühi,” selgitas ravijuht kohaliku haigla valmisolekut uute koroonahaigete vastuvõtuks.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2917 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 248 ehk 8,5 protsenti testidest.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Eestis 396,62 ja esmaste positiivsete testide protsent 7,3.

Ööpäeva jooksul suri kolm koroonaviirusega eakat inimest. Kokku on Eestis surnud 134 pärgviirusesse nakatunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles