Video ⟩ The Boondocks avaldas singli ja muuvi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
The Boondocks avaldas vastse muusikavideoga positiivsusest pakatava loo “Leaving Yesterday”.
The Boondocks avaldas vastse muusikavideoga positiivsusest pakatava loo “Leaving Yesterday”. Foto: Erakogu

The Boondocksil ilmus täna lugu “Leaving Yesterday”, mis räägib mineviku seljatamisest, lootusrikkalt tulevikku vaatamisest ning sirge seljaga ja rõõmsalt eluraskustele vastu astumisest.

Bänd on otsustanud uudisloominguga minna oma juurtele lähemale ja pöörduda tagasi tooremakõlalise roki poole, millega kollektiiv 2012. aastal alustas. The Boondocks, kes on pälvinud nii aasta albumi auhinna kui Raadio 2 aasta uue tulija tiitli, on olemuselt üdini positiivne, ekstravagantne ja jõuline. Need on uue pala märksõnadki.

Bändi trummari ja laulukirjutaja Karl Kevade sõnutsi sai singel “Leaving Yesterday” kirjutatud ajal, kui pandeemia mõjus kõige rängemalt. “Olime kõik suletud oma väikestesse korteritesse, sõpru ei näinud enam peaaegu üldse. Tekkis tung kirjutada hästi positiivset muusikat, mis oleks justkui vastupidine reaalsusele,” märkis ta.

“Tavaliselt on selline lähenemine meie muusikale alati omane olnud, negatiivne on positiivne,” avas loomingu tagamaid bändi vokalist Villem Sarapuu.

Ansambel on iseennast sunnitud pausist tingituna varasemast selgemini määratlenud ja uues materjalis kajastuvadki enim praeguse olukorra tunded ja mõtted.

Vanematele fännidele tuttava helikeele kõrval on loos tunda  pulbitsevat vabadust. Bänd liigub jõuliselt uue peatüki suunas.

Uus lugu sai alguse koostööst nimeka produtsendi José Diogo Nevesiga, kellega Retrosonicu stuudios lasti lahti vanast ja tervitati uut. Praegu on bändil töös järgmine stuudioalbum, mille helikeelest esimene singel juba aimu annab.

Loo muusikavideo sündis ühise improviseeringu kaudu, kogu protsess oli bändiliikmete jutu järgi spontaanne.

“Paul Meiesaar kutsus meid fotosessioonile, kus soovis pildistada retrohõngulises motellitoas. Kohale jõudnud, tabas meid inspiratsioon. Sedasi saigi, et Pauli vend Raul Meiesaar filmis meid möllamas, samal ajal kui foto-shoot käis,” kirjeldas Kevad. “Motellituba haakub selle loo vintage-juurtega ja see reaalajas filmitud one-take-video mõjus meile ägeda peegeldusena “Leaving Yesterday” tuumiksõnumist: unustada minevik ja pöörata uus leht.”

The Boondocks on aastatega Eesti muusikamaastikul kanda kinnitanud ja muu hulgas näiteks tuntust kogunud Tallinn Music Weeki publiku auhinna võiduga. Kollektiiv on andnud kontserte kõikjal Euroopas, paistes jätkuvalt silma isikupärase stiili ja julge eneseväljendusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles