GALERII JA VIDEOD ⟩ Vilunud või kogenematu – taliujumise Eesti meistrivõistlustel võitsid kõik

Märt Pilme
, reporter
Copy

Väljas on tavaline talveilm ehk paar miinuskraadi ja termomeeter näitab kolme kraadi veesooja – läheks ujuma? Kui enamik inimesi loobuks, siis just sellised hullud, kes vastasid jaatavalt, kogunesid nädalavahetusel pealinnas Noblessneri sadamalinnakus Eesti taliujumise meistrivõistlustele.

Olete mees või naine, noor või eakas, äsja alustanu või vana kala – vahet pole. Taliujumises võitsid kõik kolm pärnakat, kes siinkirjutajaga äsjaseid võistluskogemusi jagasid. Kes ei saanud medalit kaela, naasis meistrivõistlustelt maailmarekordiväärilise tulemusega.

Et pärnumaalased on taliujumises kibedad käed, oli juba varem teada. Nüüd paranevad siinsed tingimusedki ja äsja avati Pärnu jahtklubis taliujumiskeskus, mis tõi juurde hulga harrastajaid ja tulevasi koduse tšempionaadi medaliste.

Konkurente polnud

Aga need, kes äsjastel meistrivõistlustel medaleid võitsid, tulevad pigem silla alt. Täpsemalt Pärnu Papiniidu silla alt, kus külmakartmatud kogunevad iga päev juba üle kümne aasta. Üks neist on 60aastane Pärnu spordikooli ujumistreener Artur Tikkerbär.

Tänavu sai esivõistlusel kaasa lüüa kaheksal individuaalalal ja teateujumises. Tikkerbär valis seekord “vaid” kaks ala ja võitis neis kulla, sest 60–70aastaste meeste seas rohkem võistlejaid lihtsalt polnud!

“Tuleb välja, et taliujumine on noorte ala,” muheles treener, viidates hõredale konkurentsile, ent märkis, et üle 50- ja 70aastaste eaklassis võistlejaid jagus. “Võib-olla vanemad praegu väga ei riski ega tule viiruse ajal välja.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles