Galerii ja video ⟩ Lindi kooli õpetajad üllatasid lapsi jõulufilmiga

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Lindi lasteaias-algkoolis on juba tavaks saanud, et aasta saadetakse enne talvist koolivaheaega ära kogu koolipere suure jõululavastusega. Tänavused olud tegid selle keeruliseks, mistõttu otsustasid õpetajad vändata laste üllatuseks hoopis jõulufilmi.

40 minuti pikkuse linateose “Üks isevärki jõulujutt” stsenaariumi aluseks võeti kaks juttu Leelo Tungla lasteraamatust “Lugu jõuluvanast, kes kartis lapsi”.

Kooli juht Ulla Orgusaar tegi lihtsate ja käepäraste tehniliste vahenditega kogu kaameratöö ning montaaži, filmirollides astusid üles Lindi lasteaia-algkooli töötajad. Võttepäevad möödusid Orgusaare sõnutsi loominguliselt ja koostöö sujus suurepäraselt, lähendades kooli niigi ühtekuuluvat meeskonda veelgi.

Valitsuse kehtestatud piirangute pärast nägid lasteaia-algkooli lapsed oma õpetajate vändatud filmi maailma esilinastust nädala jagu varem. Esialgse plaani kohaselt pidi see toimuma 21. detsembril.

“Kui juba valitsus kiirelt otsuseid teeb, oleme ka meie suutelised kiirelt muutustele reageerima. Nii saigi jõuluhommik koos pillimängu, laulude ja luuletuste ning jõulufilmi vaatamisega nädal enne vaheajale minekut teoks. Otse loomulikult jõudis ka jõuluvana õigeks ajaks koos kopsakate kingikottidega kohale,” selgitas Orgusaar.

Direktor lisas, et täispikka jõulufilmi näevad kõik YouTube’is alates jõululaupäeva, 24. detsembri hommikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles